Ez hogyan működik? El kell vinni házkereséshez magunkkal. Az építészt is? Vagy ezt hogyan oldják meg mások?
Figyelt kérdés
Házvásárlás előtt állunk. Felújítani, bővíteni szeretnénk. De laikusok vagyunk, nem tudjuk megítélni, hogy át lehet-e úgy építeni, ahogy mi szeretnénk. Ilyen esetben megfelelő díjazásért cserében természetesen, el lehet hívni az építészt?2015. ápr. 20. 21:47
1/6 anonim válasza:
hát én inkább egy rajzot szereznék és azt vinném az építészhez így vihetsz neki 3-at is. egyszerűbb mint 3 helyre elvinni időpontot egyeztetni stb...
2/6 anonim válasza:
A rajzzal az a baj, hogy vagy hű ahhoz, amit találsz vagy sem. És nem is csak az ősrégi házaknál. Láttam már olyan rajzokat, hogy csak néztem, hogy és akkor EZ ez? És még voltak is kint állítólag megnézni és jóváhagyták...
3/6 anonim válasza:
Én inkább vásárlás előtt statikust javaslok (hacsak nem arra gondoltál eleve), de azt mindenképp. Ő megnézi, hogy egyáltalán érdemes-e megvenni azt a házat, nincs-e bármi statikai problémája, amire a gatyátokat is ráfizetitek. Mi úgy csináltuk, hogy nem vittük magunkkal minden egyes házhoz, csak ahhoz, ami komolyan érdekelt és tudtuk, ha nem húzza le, akkor meg akarjuk venni. Amúgy a statikus is tud azokra választ adni, hogy át lehet-e úgy alakítani, ahogy szeretnétek. Gondolok itt arra, hogy melyik a főfal, milyen födémes stb....
4/6 anonim válasza:
Szerintem megnézed magad, és ami tényleg tetszik, csak oda hívsz szakembert.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Mi is úgy gondoltuk, hogy a befutó egy-két házhoz vinnénk csak. Akkor ez remélem kivitelezhető lesz. Hát nem statikus, építész első blikkre ugyanaz, de utána olvasva, lehet, hogy jobban járunk statikussal.
2015. ápr. 23. 19:01
6/6 anonim válasza:
Két éve adtam el és vettem is. Mi a legjobb módszer? 30-40 ház megtekintése után kialakul az első három sorrendje. Ezekhez kell vinni építészt vagy statikust. Az alap és a tető a két legfontosabb szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!