Mit csináljunk? Hideg van.
Adjátok el a számítógépet és mondjátok le az internet előfizetést is. Ajánlom még a dohányzásról kávéról italról leszokást, valamint a bármilyen munka elvállalását. Ezek után lesz pénzetek kályhára és fűtésre is.
Bocs , de Te kérdezted!
Meleg ruha, pokrócok, sok forró innivaló (tea, kakaó), mást nem tudok javasolni. Az önkormányzatnál próbáljatok segítséget kérni. Most még nem vészes az időjárás, de télen ennél jóval hidegebb lesz, akkor nem marad 15 fok sem a lakásban.
Nemrég olvastam a helyi újságban egy riportot az egyik tanárnővel, aki az ötvenes években olyan szolgálati lakást kapott, amiben nem volt fűtés. Elmondása szerint egész télen folyamatosan sütiket sütött, azzal fűtötte ki úgy-ahogy a lakást. Próbáld ki te is. A süti még finom is, ráadásul a hideg ellen tényleg jó a kalória. Ha az alakodnak nem is tesz jót, a hideg elviselését megkönnyíti egy kis zsírréteg. Azért hájgombóccá nem kell hízni. :)
Kedves Harmadik!
Az első vagyok.
1. Gondolom most is éppen munkát keresel ezen az oldalon.
2. Ugye csak viccelsz, hogy a felsőfokú végzettségeddel semmilyen állást nem kapsz pedig Te "bármit" elvállalnál?
Ha megmondod hol laksz én magam küldök neked munkalehetőségeket.
3. Nem írtam senkire, hogy alkoholista, de azért azt Te is beláthatod, hogy az emberek java része az általam írtakról nem hajlandó lemondani még akkor sem ha már segélyért jár az önkormányzathoz. (pl. számítógép, internet, tv, ital, kávé, cigi)
4. Mivel a kérdező nem osztotta meg velünk, hogy mi a helyzet ezen ügyekben, ezért írtam ezeket elsőként.
Kedves első! Nem tudom,hogy te hol élsz,hogy szerinted mindenki,egy diplomás is talál magának munkát,ha akar! Megsúgom,hogy felénk biztosan nem találna! Ha viszont te tudsz biztosítani állásokat,akkor nagyon sokon fognak hozzád fordulni. Nem a kérdező az egyetlen,aki ilyen körülmények között van. Ami pl. a kályhát illeti: egy Jancsi-kályha is 70.000.- Ft a Tescóban. Az pedig elég kicsi,és kell bele fa és szén is,megfelelő kémény,hogy fűteni lehessen vele. Ha a kérdező társasházban lakik,akkor ez nem is kivitelezhető.
Örülj,hogy te gazdagabb vagy a kérdezőnél,és nem kell úgy élned,ahogy neki. De ha hasznos tanácsot nem tudsz adni,akkor ne osszd az észt!
1. Az igaz, hogy a fűtés és az internet különböző árkategória, de sokszor pl. 4500 Ft-ból összejön a fűtésszámla.
2. Kályhát használtan is árulnak.
3. Ha családi házban lakik arra kémény nélkül nem is adták volna meg az építési engedélyt.
4. Hirdetési újságok tele vannak munkalehetőséggel. Lehet, hogy nem helyben de aki keres az talál munkát.
20 km.-re van a munkahelyem , de tudom fizetni az internetet és a fűtést is.
Azért vagyok most a gép előtt, mert éjszakás voltam, és most értem haza.
Min lehet takarékoskodni még? Lámpába lehet 40-es égő, ami csak addig világít amíg a szobában van. Cigaretta, kávé , alkohol eldobása. Mifelénk sokan járják az építkezéseket, és elkérik a hulladék fát, vagy járják az erdőt ahol a kidőlt fákat szedik össze. Igaz, hogy ez szomorú dolog, de aki élelmes és nem csak sír a szomorú sorsán az meg tudja oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!