Ha meg szöknél otthonról hova mennél?
Szökés előtt inkább elmennék a közelben levő egyik segélyszervezethez akik tudnának nekem segíteni, hogy ne kerüljek bajba, vagy felhívnám az egyik ingyenesen hívható zöld számot ahol olyan fiataloknak próbálnak segíteni, akiknek otthon elviselhetetlen vagy annak tűnő problémáik vannak.
Mint a Kék vonal vagy a Fiatalok Anonim Lelkisegély Telefonszáma, a Csellengők Segélyvonala.
Nekem szökött el otthonról a húgom, mert úgy érezte nincs más megoldás és éveken keresztül élt utána rendkívül rossz körülmények között külföldön. Szerencséje volt mert túlélte, nem lett drogos, nem adták el, nem zárták be és amikor elkapták lopás miatt akkor csak kiutasították az országból, de ez a kivétel. Aztán magára talált és normális élete lett, le is érettségizett, egyetemre is ment később. De ha újra ilyen helyzetbe került volna már más megoldást választott volna ha teheti.
#5 Nem ismerjük a helyzetedet, a legjóindulatúbb tanács is lehet így nagyon rossz.
Ezért javasoltam azokat a telefonszolgálatokat, mert ott meg tudod beszélni valakivel a problémáidat és olyan segítséget tudnak adni amire szükséged van valójában.
Mindig függ a lehetséges megoldás a környezettől, hogy hány éves vagy, mit csinálsz, milyen a családod és mi a probléma. Ezeket szóban könnyebben elmondod és segítenek abban, hogy milyen lehetőségeid vannak vagy mi az ami nem is jutott eszedbe de velejárója egyik vagy másik megoldásnak. Tudnak abban segíteni hogy kihez kellene már majd konkrétan fordulnod válaszokért, hogy neked jó megoldást találhass.
Próbáld ki, vesztenivalód nincsen, ezek teljesen anonim, ingyenesen hívható telefonszámok, tényleg ismernek hasonló helyzeteket, találkoztak már hasonló problémákkal és tudják mik a lehetőségek vagy kihez érdemes fordulni.
Amúgy én a helyi/közeli egyházi vagy Vöröskeresztes segítő szervezetet keresném fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!