Mit tegyek ebben a SZÖRNYŰ HELYZETBEN?
Aki Békés megye azon területén lakik, ahol elméletileg érezhető volt a földrengés, érzett valamit? Az egész család telefonja jelzett a földrengés miatt, de semmit nem éreztünk. A szomszédot megkérdeztük, és ő azt mondta, hogy nagyon érezhető volt. A Facebookon is erről beszélnek az emberek.
Nem lehet, hogy beképzelték a földrengést? Nem hiszem el, hogy mindenki érezte, csak mi nem, holott nem túl modern házban élünk. Sőt abban az időszakban ki-be mászkáltunk, és az udvaron sem érződött semmi.
Mennyire szomszédok a szomszédok?
100 méterre vannak? 1 km-re?
Tőletek milyen messzi van az epicentrum?
4,7 erősségű az a lepkefing kategória.
Ez az "érezni lehetett még ... is" szöveg a bulvármédia ökörsége.
Itt nálunk kéthavonta megy ez, de még sohasem éreztem semmit.
Rettenetes! Borzalmas! OMG!
Amúgy vicces, mert a kérdés is pont ugyan olyan moslék kamu bulvár clickbait, mint amit a #2 ír.
A földrengés erősségének skálája logaritmikus - vagyis a 3,7-eshez képest a 4,7-es nem 1-gyel erősebb rengés hanem tízszeres erősségű.
A közel 4,5 erősségű földrengést már lehet érezni az epicentrumhoz közel, fel is ébredhetnek rá, de károkat nem szokott okozni. Az ennek közel tízszerese, az 5,2 még károkat nem okoz, a 15-szöröse, a 6-os erősségű rengés az aminél már épületkárokra is lehet számítani.
Amúgy mi a szörnyű helyzet?
Hogy lemaradtál a buliról és te nem érezted, így nem tudod másoknak mondogatni, hogy jaj mekkora veszélyben is voltál, hogy rengett a föld alattad?
Indonáziában megéltem néhány 3-5-ös földrengést.
Volt hogy a harmadikon mozgott a csillár, az ágy rugózott alattam, nejem a szupermarketben a földszinten észre sem vette.
Kisebb földrengést az udvaron nem veszed észre.
1-es: 77 km-re volt az epicentrum, és a szomszédom 10-15 méterre van.
3-as és 4-es: elnézést, direkt írtam figyelemfelkeltő kérdést.
5-ös: Nincs szörnyű helyzet. Egyrészt furcsának találom, hogy a környéken is érezte mindenki, de mi egyáltalán nem, másrészt életemben egyszer szeretném átélni a földrengést. Nem szokásom megosztani semmit a közösségi médiában, szóval nem mondanám az általad leírtakat.
6-os: A szomszédok is ugyanakkora és ugyanolyan házban élnek, mint mi, mégis állításuk szerint nagyon érezhető volt. Nem lehet, hogy az értesítés miatt beképzelték?
Na igen. Nálunk Szegeden is volt aki "megérezte", csak kiderült, hogy két órával később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!