Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha az önkormányz...

Mit csináljak ha az önkormányzat nem segít?

Figyelt kérdés

Egy lejtős utca aljában lakom, közvetlen szomszédságomban egy óvoda, egy utcával odébb vasútállomás. (agglomeráció)

A vasútállomáson kevés a hely, így az utcám P+R parkoló, reggeltől estig állnak az ingázók autói a házak előtt.

Plusz az óvodába érkező szülők.

Mindenki aki az óvódába érkezik az én házam elé áll (az óvoda előtt kesnyebb a padka, és nagyon mély az árok)

Nekem már gyakorlatilag semmilyen ároknak nevezhető képződmény nincs a házam előtt mert folyamatosan benyomják az ide pakroló autók az árok falát. (2 éve markoló ásta ki - azóta bármiylen személyautó önerőből kitudna jönni belőle ha becsúszna)

Korábban kézi erővel azaz ásóval is ástuk már ki, max 1-2 év.

Tavaly a képviselő kijött szólni, hogy hát ez az árok így nincs rendben, és nekem mint tulajdonosnak kéne rendben tartanom az utcát a házam előtt azaz ássam ki.

Mondtam hogy nincs semmi akadálya, ha megszüntetik ezt a p+r parkolót, mert engem is zavar hogy esőzéskor folyik mindenhová a víz, na de évente nem fogok árkot ásni, sem fizetni egy munkagépet. (elég hosszú szakasz)

Értelemszerűen nem tehetik ki semmit ami akadályozza a parkolást.

Ráadásul,2 éve kaviccsal leszórták az útpadkát, ami ugyebár mind az árok (az árok helyén) van benyomja, bedögölve a földbe, vagyis szinte kizárt, hogy ezt kézi erővel kiássam.

Most pedig nincs sok tízezrem a munkagépre.

Egyenlőre ugyan úgy van az egész mint tavaly volt, de gondolom megint fognak szólni.

Igazságtalannak érzem hogy nem foglalkoznak a kiváltó okkal, és nekem csinálnak fix és állandó munkát.

Szívesen rendben tartom ház előtti részt, a füvet is rendszeresen nyírom, csak ez olyan mintha köteleznének hogy legyen virágkoskert a ház előtt, de mindennap belegázolnak egy autóval és én tartsam rendben és vegyek mindig új virágokat.

2023. máj. 15. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Én a helyedben kiraknék néhány sziklát, hogy ne tudjanak oda parkolni.
2023. máj. 15. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Azért én a helyedben megpróbálnék futni még pár kört az önkormányzattal, főleg ha ismét szóvá teszik.

Simán kirakhatták volna a P+R zónában levő árkokat beton burkolóelemmel, mint minden normális helyen.

Az óvoda oldalsó vagy szemközti szomszéd? Csak mert pont az egyik családtagunk ingatlanánál van az, hogy az ovi szemben van, és a P+R csak az óvoda oldalára vonatkozik. Esetleg, ha nálad is ez lenne, akkor simán bólyázhatnál.

Ellenkező esetben én biztos, hogy nem költeném rá a saját pénzem, felszólítás ide vagy oda. Gyakorlatilag onnantól hogy P+R zóna lett, már nem is tekinthető magánterületnek. Büntetés esetén pedig biztos van olyan szervezet vagy személy, akihez lehet fordulni. Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy az önkormányzat próbálja rád tuszakolni az ő feladatát.

2023. máj. 15. 16:54
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Esetleg írj a képviselő-testületnek címezve egy jó kis sajnálkozva panaszkodós, kérlelős levelet, hogy ez a helyzet az árokkal, és a probléma gyökerét megszüntető megoldást szeretnél rá kérni az önkormányzattól (pl. betonburkolást az árokba, parkoló másképp való kijelölését vagy amit lehet). Csatolj fotókat a parkoló autókról, a betúrt árokról. Eredeti (tollal) aláírás legyen a levélen, meg persze a nevedet, címedet olvashatóan is tüntesd fel.

A kérelmedet valamelyik (talán a legközelebbi) testületi ülésen meg kell tárgyalniuk, és ha szerencséd van, akkor nem valami lerázós szöveget kapsz válaszul, hanem tényleg csinálnak valamit.

Szokott így a lakosság kéregetni az önkormányzattól sok hasonló kaliberű dolgot, pl. járdát oda, ahol sár van, fekvőrendőrt az utcában száguldozók ellen, és hasonlókat. Jobb helyeken az értelmes, indokolt és nem túlzó kéréseknek igyekeznek azért eleget tenni, amennyire a költségvetés engedi. Szerintem a tiéd is ez a kategória.

2023. máj. 15. 20:50
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Elfelejtettem hozzátenni, hogy azért javaslom ezt, mert úgy veszem ki a kérdésedből, hogy eddig legfeljebb csak szóban jelezted az önkormányzat embereinek a problémát. A szó elszáll, arra nem kötelesek csinálni semmit, könnyű megvonni a vállukat, vagy dünnyögni valamit, hogy "majd meglátjuk, mit tehetünk", és aztán úgy tenni, mintha semmit sem mondtál volna. (Persze azt valahogy nem felejtik el, hogy legközelebb megint felszólítsanak az árok rendbetétele miatt.)

Amire muszáj érdemi választ adniuk, az az írás.

A legritkább esetben nyitnak napirendi pontot egy testületi ülésen arról, hogy "Kovács Józsi bácsi MONDTA, hogy mindig betúrják az árkát a Petőfi utca 24-ben", mert elég sok ember mondogatja nekik napi szinten a problémáit, onnantól, hogy kéne a ház elé még egy lámpaoszlop, odáig, hogy túl hervadtak a várost díszítő muskátlik.

Márpedig CSINÁLNI valamit csak egy képviselő-testületi ülésen hozott határozat alapján fognak, hiszen a költségvetésből kell rá pénzt felhasználni, ami csak írásos döntés alapján történhet.

2023. máj. 16. 11:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Írj a képviselő-testületnek levelet 2 példányban és az egyik példányt add le a hivatalban, de írasd alá a saját példányodon, hogy átvették.

Hozniuk kell az ügyben határozatot.

Ha nem kapsz 2 hónap múlva sem semmilyen értesítést levélben, jelezd ezt az egész ügyet a vármegyei kormányhivatalnál.

Ha elutasító határozatot kapsz, írj újabb és újabb levelet. Addig írnék, míg meg nem unják és nem tesznek valamit. Ez az ő feladatuk lenne.

Másik megoldás szerintem is, hogy oda helyezel valamit, hogy ne tudjanak oda állni, sziklatömböt, de az nem lesz könnyű, 4-5 ember is nehezen tudja megemelni.

2023. máj. 17. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!