Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zománcos edényben égettem...

Gublug kérdése:

Zománcos edényben égettem papírt és fekete maradt az alja, hogy takaríthatom le/ki?

Figyelt kérdés

2023. máj. 6. 22:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
9-10: köszi, megpróbálom
2023. máj. 8. 10:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ebből úgy néz ki mintha a zománc már rég lejött volna, ezért nem a zománc lett fekete, hanem alatta. A sima vas, főleg ha édes felületű, meg az égő papír, főleg ha festék is van rajta, durván rá tud gyógyulni. Ilyenkor áztatás, durva vegyi tisztítószer és hosszas súrolás segíthet csak. Fémdörzsi vszeg csak jobban befeketítené.

Ha tényleg zománc lett volna, akkor könnyen lejött volna, mert a zománc a régiek teflonja volt. Viszont egy idő után a sok fizikai hatástól az is megsérül, lejön.

2023. máj. 12. 15:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Ennek már mindegy, legolcsóbb zománcfazek...
2023. máj. 13. 21:18
 14/16 A kérdező kommentje:
A fekete foltok a zománcon rajta vannak. Egyik este nagyon megdörgöltem, megsikáltam és szerintem a fehér zománcot tönkre tettem. Anyám azt mondta hagyjam...
2023. máj. 15. 10:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Hánytálnak még jó lesz, kaját már ne tartsatok benne. Ki tudja, milyen vegyi anyag maradt ott.
2023. máj. 24. 12:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem sikerült. Anyám mondta, hogy hagyjam.
2023. máj. 24. 19:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!