Miért ír a legtöbb válaszadó negatív véleményt a Sopronba költözéssel, emberekkel kapcsolatban? Valóban annyira rossz ott élni?
Rengeteg kérdést, választ, fórumot olvastam, hogy milyen Sopronban lakni. Feltűnően sokan (szinte mindenki) azt írta, hogy ott milyen (idézem) "parasztok" az emberek és lenézik egymást.
Más városokat nézve, jobban megoszlik a vélemény.
Valóban van ott egy általánosan nagyobb rosszindulat, gyűlölködés, mint mondjuk Győrben, Pécsen, Debrecenben stb. helyen?
Én ezzel elég szkeptikus vagyok, de érdekes, hogy ennyien rossz véleménnyel vannak az ottani életről, emberekről (legyen az tősgyökeres ott dolgozó vagy frissen odaköltözött ingázó).
9# válaszoló vagyok
Az a durva,hogy nem egy külső migránsról beszélünk, akinek más a nyelve más a vallása,vagy a kultúrája.
Ott tartunk,hogy a belső migrációval nem tudunk egyszerűen mit kezdeni.
A másik ez csak saját véleményem,szerintem Győr megtelt, már nem tud városon belül hova terjeszkedni,nőni.
Ezért már a környező települések is egyre növekszenek és "közelítenek" Győrhöz
Ott van pl. Vámosszabadi egy település ami nagyon közel van győrhőz.
Vámosszabadi 20 évvel ezelőtt 800 fő lakta,most már 4000 fő és folyamatosan növekszik
Az egész ország legdinamikusabban fejlődő települése.
U.i:Fogalmam sincs,hogy mit kellene tenni,de az,hogy Kelet Magyarországról özönlenek ide a munkavállalók,az rohadtul káros szerintem a város természetes fejlődése szempontjából.
Nem a keletiek hibája, hanem a kormányé.
Integrálniuk kellett volna őket évtizedekkel ezelőtt.
Ott nyilván nincs lehetőség, vagy minimális a megélhetésre, marad a vándorlás.
12#
Szerintem azért az egyén felelősségét is nézzük.
Én a munkahelyemen nagyon sok Borsodból jött munkavállalóhoz volt "szerencsém".
A munkáltató szívesen alkalmazta,mert kevesebbet kértek,mint a helyi munkaerő viszont a hozzállásuk miatt,hát nem sok maradhatott hosszú ideig a cégnél.
Volt olyan,hogy jó nagy darab 100 kg szín izom fickó de a 8 órát nem tudta végigdolgozni,akkor az ittasan dolgozók,a napi 2 dobozt elpöfékelőkről ne is beszéljünk.
És szinte mindegyik akikkel találkoztam dolgoztam együtt valami oknál fogva szállóigejük volt az,hogy..
" én borsodból jöttem ba**meg,vagy én borsodi vagyok b**meg"
De a személyes kedvencem mikor itt van Győrben 1 hónapja, ismeri a munkába vezető utat és semmi többet a városból,és elkezdi fikázni Győrt,hogy neki mennyire nem tetszik a város,hogy ő mennyire utál itt lenni,hogy itt mindenki paraszt stb..
És akkor meg mertem kérdezni,mert felb@szta az agyamat,hogy akkor minek vagy itt?
Miért nem mész vissza a miskolc melletti tanyáról ahonnét jöttél?
Még ő volt felháborodva,nekem akart jönni munka közben.:D
De pont ez a gond, hogy nincs aki megtanítsa őket.
Integrálni kellett volna őket, nem pedig ellopni az arra szánt pénzeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!