Lakásbérleti szerződés felmondása tudnátok segíteni ebben?
A lényeget írom.
Szóval nekem van egy önkormányzati lakásom 14 éve lakunk itt.
Határozatlan idejű.
Mindig fizetve volt, van is.
A baj az, hogy van egy lakó, aki amióta ide költöztünk csak jelentget fel.
És most 04.30-án el kell hagyjuk a lakást.
Mit tudok ilyen esetben tenni?
Hogy legyen lakhatasunk nem akarok az utcára kerülni két gyermekkel.
Hangsulyozom a gyerekek miatt jelentett fel folyamatosan,hogy sírnak.Alaptalanul mert a harmadikon is vannak gyerekek és legtöbbször Ők sírnak..
Mit tudok tenni?Valaki aki ért ehhez?
Már hónap közepe van. Ilyen rövid felmondási idő nem szokott lenni. Mikor adták oda a felmondást és tényleg fontos, hogy mi van benne?
Általában van fellebbezési vagy jogorvoslati lehetőség is ilyen esetekben ha egyoldalú a felmondás és valami súlyos ok kell ahhoz, hogy rövid időt adjanak meg.
Lényegében annyi hogy 2011.01.07-én megkötött lakásbérleti szerződés itt írja az alapterületet stb.. zavarják a lakóközösségben élők nyugalmát.
És hogy 2022.dec.23-án kézbesítettek egy felszólítást a házirend betartásaról.
És utána a lakóközösségtol értesültek, hogy Ön illetve a vele együtt élő személyek továbbra sem tartják be a hazirendet a korábbi ellenőrzések,figyelmeztetések nem vezettek eredményre.
És hogy a bérleti jogviszony további fenntartásat nem indokolja. Itt jönnek a paragrafusok..
És bekezdések alapján a lakásbérleti szerződést 2023.04.30 napjára felmondom.
Köteles a lakásból családtagjaival illetve bármilyen jogcímen elő személyekkel együtt kiköltözni és a lakás rendeltetésszerű használatra kiuritve elhagyni .
1) 2011 nem 14 éve volt, csak 12
2) ha többszöri felszólításra sem tartjátok be a házirendet, akkor mit szeretnél, azért biztos nem mondják fel a szerződést, mert néha sír a gyerek.
3) nem most kaptad meg a felmondást, hanem kb 3 hete, ugye? Mit is csináltál eddig? Elkezdtél lakást keresni?
Én nem gondolom, hogy gyereksírás miatt felmondanának lakásbérleti szerződést.
Ott szerintem valami másról lehet szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!