Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakásbérleti szerződés felmond...

Lakásbérleti szerződés felmondása tudnátok segíteni ebben?

Figyelt kérdés

A lényeget írom.

Szóval nekem van egy önkormányzati lakásom 14 éve lakunk itt.

Határozatlan idejű.

Mindig fizetve volt, van is.

A baj az, hogy van egy lakó, aki amióta ide költöztünk csak jelentget fel.

És most 04.30-án el kell hagyjuk a lakást.

Mit tudok ilyen esetben tenni?

Hogy legyen lakhatasunk nem akarok az utcára kerülni két gyermekkel.

Hangsulyozom a gyerekek miatt jelentett fel folyamatosan,hogy sírnak.Alaptalanul mert a harmadikon is vannak gyerekek és legtöbbször Ők sírnak..

Mit tudok tenni?Valaki aki ért ehhez?

2023. ápr. 16. 10:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a felmondásban?
2023. ápr. 16. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Már hónap közepe van. Ilyen rövid felmondási idő nem szokott lenni. Mikor adták oda a felmondást és tényleg fontos, hogy mi van benne?

Általában van fellebbezési vagy jogorvoslati lehetőség is ilyen esetekben ha egyoldalú a felmondás és valami súlyos ok kell ahhoz, hogy rövid időt adjanak meg.

2023. ápr. 16. 11:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Lényegében annyi hogy 2011.01.07-én megkötött lakásbérleti szerződés itt írja az alapterületet stb.. zavarják a lakóközösségben élők nyugalmát.

És hogy 2022.dec.23-án kézbesítettek egy felszólítást a házirend betartásaról.

És utána a lakóközösségtol értesültek, hogy Ön illetve a vele együtt élő személyek továbbra sem tartják be a hazirendet a korábbi ellenőrzések,figyelmeztetések nem vezettek eredményre.

És hogy a bérleti jogviszony további fenntartásat nem indokolja. Itt jönnek a paragrafusok..

És bekezdések alapján a lakásbérleti szerződést 2023.04.30 napjára felmondom.

Köteles a lakásból családtagjaival illetve bármilyen jogcímen elő személyekkel együtt kiköltözni és a lakás rendeltetésszerű használatra kiuritve elhagyni .

2023. ápr. 16. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

1) 2011 nem 14 éve volt, csak 12

2) ha többszöri felszólításra sem tartjátok be a házirendet, akkor mit szeretnél, azért biztos nem mondják fel a szerződést, mert néha sír a gyerek.

3) nem most kaptad meg a felmondást, hanem kb 3 hete, ugye? Mit is csináltál eddig? Elkezdtél lakást keresni?

2023. ápr. 16. 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam intezkedni de csak perre vihetem az ügyet és onnantól meg lakhatunk a lakásban 1 évig.
2023. ápr. 16. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem gondolom, hogy gyereksírás miatt felmondanának lakásbérleti szerződést.

Ott szerintem valami másról lehet szó...

2023. ápr. 17. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Egészen biztosan másról lehet szó. El is tudom képzelni...ha ilyet ok nélkül tesz egy önkormányzat, akkor igen komoly perre számíthat, amivel tisztában is vannak. Szóval itt nagyon alapos ok kell legyen. A házirendben mi van pontosan? Mely pontokat nem tartjátok be szerintük, mit tudnak ebből bizonyítani a többi lakó által?
2023. júl. 8. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!