Lakásfelújítás a szomszédban - Emiatt szerződés felmondása?
Egyéves határozott idejű szerződésemből még 4 hónap van hátra (én vagyok a bérlő).
Sajnos a szomszéd teljes felújításba fogott, ami hónapokig eltart majd, és iszonyú zajjal jár. Én otthon dolgozom, illetve csak szeretnék, mert ilyen zajban képtelenség.
Ha most emiatt felmondom a bérleti szerződést, visszakaphatom a kauciót valamilyen jogcímen?
Mi van a szerződésben?
Van valami olyan pont benne, amire ilyen esetre vonatkozhat?
A tulajdonossal kellene egyezségre jutni. Ha a szerződésben erre külön utalás nincs, akkor a bérbeadó joggal követelheti, hogy a határozott idő lejártáig a bérleti díjat számára a szerződésben rögzített módon fizesd meg. Ekkor természetesen visszakapod a kauciót a szerződés lejártakor. [Szóval a szerződés szerint akár maradsz, akár elköltözöl, a bérleti díjat fizetned kellene a szerződésben foglaltak szerint, ha a tulajjal nem tudsz méltányos egyezségre jutni.]
Mindenképpen a tulajdonosnak kellene jelezned, hogy a bérlemény a szomszédban folyó felújítás miatt már nem felel meg a kívánalmaidnak, és te egy adott - megtekintett - állapotban kibérelted ezt a lakást, de a körülmények jelentősen változtak ehhez az állapothoz képest. Esetleg ügyvéd ismerős segítségét is lehetne kérni, hátha úgy gördülékenyebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!