Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zavarhat ez valakit?

Zavarhat ez valakit?

Figyelt kérdés

Mennyire zavaró ha egy "idegen" lakás felújításra vár?

Azért kérdezem mert félek emiatt bárkit is hazavinni, legyen szó baráti körről vagy párkapcsolatról. 1-2 helyiségre már ráférne a felújítás, de még nem jutottunk el odáig. Pl. szétduzzadt bútor vagy penészes fal. Alapvetően tisztaság van, rendszeresen van takarítva, fertőtlenítve. Az én szobám is penészes az ágyam mellett, de festéskor nem lett lekezelve (mivel utóbb derült ki, és nem "hagyományos" okból penészes, ezért nem tudjuk lekezelni se).

Nem igazán szoktam emiatt magamhoz hívni senkit, de párkapcsolat miatt aktuális lesz.

Mit gondoltok erről, mennyire zavarnak ilyenek ha vendégségbe mentek?

18/L

2023. ápr. 3. 15:13
 1/5 anonim válasza:
76%
Hát a penész az zavaró, azt minél hamarabb kezeld, mert a te egészségedre is ártalmas. A szétduzzadt bútor azt még el lehet nézni, meg bármi ilyesmit, csak a penésszel az a baj, hogy belélegezni nem egészséges.
2023. ápr. 3. 15:36
 2/5 anonim ***** válasza:
29%

A penészes falat nem kell jobban lekezelni, mint hipós vizes ruhával át kell törölni. Ezt színesre festett falnál is megteheted, a fehérnél meg kifejezetten jó.

Utána később ráérsz megcsinálni, de most a te egészséged miatt fontos, hogy élő penész ne legyen a falon, mert a spórája ártalmas a tüdődbe jutva.

Ha letörölted az halványítja is és fehér falon többszöri hipós áttörlés enyhébb folttá teszi.

2023. ápr. 3. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Életemben nem nézegettem a szerelme(i)m szüleinek a lakását ilyen szempontból, hanem örültem, hogy van egy hely, ahol együtt lehetünk.

Jó-jó, ha valami rendetlen, koszos trágyadomb putri lett volna bármelyik is, akkor az nyilván feltűnt volna és nem időztem volna ott sokat, de hogy a bútorok régiek, esetleg kopottak, az hidegen hagyott. A "szétduzzadt bútort" nem tudom értelmezni, de szerintem a barátod sem azt fogja analizálni, akármi is legyen az.

Ha alapban normális a családod, szeretetteljes, nyugodt légkör van nálatok, akkor a barátod örömmel lesz nálatok.

Nyugodj meg, az emberek zöme átlagos körülmények között él és nem ezen múlnak a párkapcsolatok!

Az ágyad körül meg szórd le a falat SZAVO-val (ezt barát nélkül is megtehetnéd!) és ennyi, ha amúgy tisztaság és rend van.

2023. ápr. 3. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi az a nem hagyományos ok a penészre?
2023. ápr. 3. 20:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Szétduzzadt bútor-feláztatott, víz kifolyt pl. és felszívta a bútor

Hát nem ilyen levegő nedvesség pl., hanem rossz helyen van egy akna és emiatt bepenészedett a fal, tehát az aknát kéne megszűntetni és átrakni.

2023. ápr. 3. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!