Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 10. emelet milyen szélviharos...

10. emelet milyen szélviharos időben?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 3. 01:37
1 2 3
 11/26 kokomfitty ***** válasza:

Biztos építész akarál lenni, csak nem bírtad elviselni a rengeteg sületlenséget az építészkaron

2023. ápr. 10. 21:38
 12/26 anonim ***** válasza:
Nem baszki, de 1 éve a 10. En lakom, csak észrevettem volna ha kilengése lenne… de nincs.
2023. ápr. 10. 23:24
 13/26 Meton ***** válasza:
Minden épületnek van kilengése. Ez logikus is, de menj fel egy magasabb épületbe. Komoly szerkezeteket építenek direkt azért, hogy a kilengést gyengítsék. Csak nézz utána.
2023. ápr. 11. 09:35
 14/26 Meton ***** válasza:
Én amikor először voltam 10 emeletesben, szabályosan féltem, mert igenis éreztem a kilengéseket. Azt nem mondom, hogy ezt minden épületnél lehet érezni, de amiben voltam, az régen volt és akkor ezzel még nem foglalkoztak. Tudott róla mindenki, de nem számított annyira, hogy tegyenek ellene. De menj fel mondjuk egy 40 emelet magas épületbe. Ott azért még gyenge szélben is lehet érezni a kilengést.
2023. ápr. 11. 09:39
 15/26 anonim ***** válasza:

Jártam a Burj lhalifában, ettől még leírni nem biztos hogy helyesen írom, annak 2méter a kilengése, na azt érezni…

Egy panelháznak max néhány miliméter lehet, ne nevettessetek már, hogy azt érzitek.,, aki elősször jár ott és fél, az meg bemagyarázza.

2023. ápr. 11. 10:07
 16/26 anonim ***** válasza:
Burj khalifa még el is írom :D
2023. ápr. 11. 10:07
 17/26 Meton ***** válasza:
68%
A pécsi tévétornyot szokták emlegetni, annak van 3 méteres kilengése, azt határozottan lehet érezni. A panelház lehet, hogy csak pár milit mozog, mégis már az a tény, hogy mozog, már eleve para. Egy épületre mindig úgy gondolunk, mint sziklaszilárd építményre, nem úgy, mint egy hajóra a viharos tengeren. A hajónál elmegy bármilyen mozgás, eleve arra tervezték. De egy épület, ami betonból van, és tudod, hogy a beton törik és nem hajlik, ott azért para a legkisebb kilengés is.
2023. ápr. 11. 14:13
 18/26 Meton ***** válasza:

Ez egy szolnoki 24 emeletes toronyház, de azért ez közelebb van a 10 emelethez, mint a felhőkarcolók. Az utolsó bekezdést érdemes olvasni.

[link]

2023. ápr. 11. 14:20
 19/26 kokomfitty ***** válasza:

Na és te akkora titán vagy, hogy amit te nem érzel vagy nem tudsz az a világban nem létezik?- baszki

2023. ápr. 11. 21:52
 20/26 anonim ***** válasza:
Igen baszki akkora... képzeld azóta sem hintázom a 19ediken, de te győzködd csak, hogy lengedeznek a panelok... attól még nem lesz igazad.
2023. ápr. 12. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!