Hogy lehet megcsinálni, hogy ne legyenek pókok a lakásban? (panelház 10. emelet)
De hogy jönnek fel a tizedikre?
Úgy, hogy kirakod őket :-)
De komolyan, én azt szoktam... ablak kinyit, pókot lepókhálózom partvissal, s miközben azon kolbászol, gyorsan kiteszem a szűrét az ablakon.
Amúgy a pók megfogja/megeszi a szúnyogot, muslincát, legyet, stb - szóval hasznos állat.
1) Minden ablakon szúnyogháló van
2) Oké hogy hasznos állat meg megeszi a szúnyogot de én frászt kapok tőlük.
Vannak pókirtó sprayk, de ha nincsenek nagyon elszaporodva, akkor azért nem jelentenek ők bajt, egyrészt valóban, ahogy te is írtad, megszabadíthatnak pár kellemetlenkedő másféle rovartól, másrészt a pókok a száraz helyeket szeretik, vagyis ha vannak, az azt jelenti, hogy nem vizes a lakás, és nem kell aggódnod a falak penészedése miatt (ami betegséget is okozhat - nálam okozott is gyerekkoromban, költözni kellett).
Ha sokan vannak, vagy gyakran mutatkoznak, akkor azért beiktathatsz egy ritkítást. :-)
Teljesen nem lehet őket kiirtani. A bébi pókok milliméternél kisebbek lehetnek, így ha nem is vinné be senki őket ruházaton, akkor is simán beférnek ajtórésen, egyéb módon.
Rendszeres takarítás segíthet, annál többet nem tehetsz.
Hatodikon velem is szemezett már :)
Most épp poloskajárás van. Bemennek az ablakok szellőzőin is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!