Panel 10. emelet?
Sziasztok!
!!!!Fúrás, szomszéd, liftbedöglés és beázáson kívül!!!!
Tudnátok nekem írni előnyöket és hátrányokat arról, hogy ha én most egy panel lakás 10. emeletére költözök? :)
Köszönöm
Legfelső emelet? Nekem van ilyen lakásom, én hátrányt látok. Ha gond van a tetőszigeteléssel, nehezen hoz döntést a lakógyűlés a javításra, addig ázik/ázhat a lakásod.
Nekem hőhíd is van, emiatt penészesedik is a lakás. A hőhíd ellen a külső szigetelés jó lenne, de azt leszavazta a ház.
Én is legfelül, a 10.-en lakom. Amikor elmentünk megnézni a lakást, először a tetőre mentem. Sok éven át voltam műszaki ellenőr építkezéseken. Renden találtam, bementünk lakásba. Megvettük. Fontos tudni, hogy nálunk több lépcsőház biztonságosan megközelíthető a tetőn keresztül, így lifthiba esetén könnyen haza jutok a szomszéd lépcsőházak liftje segítségével. Rosszabb annak, aki a középső szinteken lakik, mert neki szinte ugyanannyi emeletet kell menni fel, mint lefelé. Egyes lépcsőházakban már találkoztam azzal, hogy a lift hátsó fala kinyitható (terjedelmesebb tárgyak szállítására). A múlt években megvalósult a panelprogram, ekkor a tetőpanelok üregei is ki lettek tömve szigetelő anyaggal. Eddig sem volt nyáron forróság a tető miatt, de most abszolút nincs.
Előny: senki nem ugrál fölötted, a központi fűtés csövei bemelegítik a lakást (ez nem mért hőfogyasztás), a radiátorok szelepei most is nullán, vagy 0,5-ön vannak és a lakásban 24-25 °C meleg van, szép a kilátás, kisebb az utcazaj...
Hátrány: tolvajok zavartalanabbul működhetnek, a lift motorházának zaja beszűrődik minden lakásba (3 van egy emeleten), de megszokható...
Meg vagyunk elégedve, mindhárom család.
Más épületben más lehet az előny vagy hátrány.
A 10. emelet két hátránya:
1. A betörők mindig a legfelső emelettel kezdenek.
2. Ha beázik, hónapokig úgy maradhat.
A 10. emelet két előnye:
1. A lift gépházának a zaja, minden szomszéd hangoskodását elnyomja majd.
2. Nyáron nem lesz 40-50 foknál melegebb ott legfelül.
Ezt is olvasd el:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__felujitas__10203403-m..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!