Másnál is tele van most a ház óriási katicákkal?
Tele van a lakás hatalmas katicabogarakkal!
Van szúnyogháló, az ajtót zárjuk és mégis!
Nem tudom honnan jönnek, már betömtem a réseket, többet nem tehetek.
Kis insecticide-t is fújtam, de...
Másnál nincs most ilyen jellegű probléma?
Mi észak-Magyarországon élünk.
2-3 éve van csak ez, már lassan 50 éves a házunk, azelőtt nem találkoztunk ilyesmivel.
Rendes katicabogár, van amelyiken kb. 7 pötty van, de láttam már olyat, amin egy pötty sem volt.
Annyi, hogy ezek nagyobbak. De tényleg nagyok, akinél van az biztos tudja miről beszélek! Mint egy krumplibogár vagy nem is tudom.
Mondjatok már valamit, nálatok is vannak? Mit tisztek ellene?
Kell ezektől tartani?
Aggódom, ha elbújik a ruhák közé vagy az ágyneműbe akkor az ott tesz valami kárt? Petéket nem rak, ugye?
Szellőztetni muszáj.
Igen, már olvastam, hogy milyen károkat okoz.
Gondolkoztam is rajta, hogy mi lesz jövőre meg a továbbiakban, ha nincs természetes ellensége és senki nem tesz semmit. Ha jövőre mégtöbb lesz... hát nem örülök neki.
Most már majd "meggyilkolom" őket, mert eddig csak befogtam a lakásban egy kis dobozba aztán messze, a kert végében elengedtem. Olyan sok volt nem akartam szétnyomkodni őket, gondoltam így tisztább.
De most már nem hagyom őket elfutni, olvastam is, hogy irtani kell.
Megnéztem, hogy mi az mert eddig nem ismertem. Hát akkor nem irigyellek téged sem.
Olvastam valami cikket, hogy ahol nagy invázió volt ott nyilatkoztak szülők, hogy éjszaka felváltva őrködnek a gyerekek mellett, ne másszanak rájuk a pondrók.
Több helyen azt írják a fagyok beálltával eltűnnek, múltkor néztem az időjárás előrejelzéseket az egyik oldalon, nem kell már sokat várni.
nálam is kint a ház fala tiszta fekete tőlük de rengeteg van és az a baj hogy rekednek nem lehet megmaradni tölük nagyon idegesit mert házba is be jönnek tenni nem tudok ellenük télen mindig ezekkel szenvedek már egy jó pár éve
kitalálhatna már valaki valami ellenszert mert ez nem állapot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!