Eldugult a kád a lefolyótisztítótól?
Kissé nehezen ment le a víz pár napja, így beleöntöttem, most meg nem megy le.
Hogy létezik, hogy eldugul attól, aminek az ellenkezőjét kellene elérnie?
Pumpálás volt.
Olyan tanácsot is kaptam vízvezetékszerelőtől, hogy magát a lefolyót(ami a padlón van) dugjam be ronggyal,és úgy pumpáljam, mert így vákum keletkezik.
Ha kiszedném lavórral a vizet, és új adagot öntenék, az tovább rontana a helyzeten?
Most akkor mi a jelenség? A kád tele van vízzel?
A padlóösszefolyót bedugni felesleges, ha nem jön fel ott az összes kádba engedett víz. Mivel akkor az összefolyás fölött van a dugulás. Valószínűleg közvetlenül a kádlefolyó utáni arasznyi részben. Akkor a kád túlfolyójára kell valakinek egy rongyot szorítani pumpáláskor, hogy ne felfelé terjedjen a nyomás. És az egész pumpáláshoz legalább egy 30-40 cm vízmagasság kell, mert a túlfolyóban lévő levegő összenyomható, minél kisebb nyomásvesztés legyen ebből adódóan.
Hiába szeded ki lavórral a vizet, nem fogsz tudni új szert juttatni a lefolyóba, mert abban megmarad a víz.
Még esetleg dróttal meg lehetne piszkálni, hátha úgy leszivárog a víz, és mehet utána a tisztító.
Vagy legvégső soron szétszedni. Nálam vagy 6 éve az volt, a kád oldalán le kellett verni egy csempét, és azon az egy 15 centis lyukon szedtem szét és raktam össze az egészet... Tele volt az egész hajjal.
Lentebb, a sima csőben nem sok esélye van bárminek is lerakódni, mint egy mosogató esetében, mert a kádból lefolyó szennyeződéshez mérten nagyon sok vegyszert használunk fürdéshez meg mosáshoz. A haj az, ami veszélyes, de az se a sima szakaszokon tud megkapaszkodni.
Ahogy 6-os írta.
Próbálj egy hosszú drótot szerezni, ami elég erős ahhoz hogy ledugd és közben nem gyűrődik össze, de hajlékony annyira, hogy a csővel együtt kanyarodjon ha kell és legalább a padlón levő lefolyóig elér! Azzal lenne érdemes megpiszkálni, mert valószínűleg a feloldott szennyeződés egy dugót csinált és azt kellene csak átlöknöd a szűkületen - magát a szűkületet kitisztítani.
Vehetsz boltban kis csőgörényt is kb. 5-6 ezer Ft-ért valamelyik gazdaboltban, barkácsboltban vagy gyakran van Lidl-ben, Aldiban, Tescoban is belőle. Ilyet, mint ez:
Ez jól használható csak nem tud átmenni a kád lefolyójának kis lyukacskáin, ezért jobb a drót. Ha ilyet veszel akkor a lefolyót előbb ki kell csavarozni a kádban, hogy hozzáférj a csőhöz, de akkor meg ott a veszélye, hogy a kád alá folyik a víz, mert elmozdul a cső (még sosem csináltam ilyet, lehet nem így van).
Nekem a konyhai mosogatónál szokott dugulás lenni sajnos időnként, de ahhoz mindig szakembert kell hívni, mert a csőben a dugulást okozó kanyarulat pont messzebb van a kézi csőgörények elérhetőségénél. Ott is hiába öntöm bele a lefolyótisztító szert, mert az megül még a dugulás előtt a csapnál, nem jut el a dugulásig.
A granulátum volt a gond, belekötött a csőbe.
Törni kellett a csempét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!