SOS! Eldugult a mosogatóban a lefolyó, nagyon lassan folyt le a víz. Lefolyótisztítóztam, most egyáltalán nem folyik le, de legalább a mosogató áll a nátrium-hidroxidos vízben. Mit csináljak most?
Kezdetnek szedd szét a szifont:
Letekerni nem merem, félek a lúgos víztől :S De ha nincs más megoldás, akkor ez szegény páromra marad, örülni fog nekem, ha hazajön :(
Azért azt tényleg nem értem, hogy lehet az, hogy végül a lefolyótisztító dugította el a lefolyót...
Köszönöm a válaszokat!
"Azért azt tényleg nem értem, hogy lehet az, hogy végül a lefolyótisztító dugította el a lefolyót.."
Úgy lehet, hogy állandóan bedőltök a szar reklámoknak! A "lefolyótisztíó" feloldotta a szutyok felső részét, ami lejjebb kerülve megakadt a szűkületben és kész a dugó! Egyszerűbb és olcsóbb lett volna egy WC pumpa...
:D
Készíts ki a párodnak valami edényt amit majd a szifon alá tehet meg egy pár valamilyen védőkesztyűt (ha használ olyat) - többet nem nagyon tudsz tenni hacsak nem szeded szét.
Én lebeszéltem az itthoniakat a lefolyótisztítókról, ha valamelyik lefolyó kezd nagyon lassulni, akkor szétszedem. Olcsóbb és sokkal biztosabb, mert pl. a hajszálakat nem nagyon oldja semilyen flakonos szer.
Értem, köszönöm a válaszokat. Erre nem is gondoltam. Bár eddig is többször alkalmaztam lefolyótisztítót, mert rossz a cső lejtése és gyakran eldugul, és nem akarom szegényt azzal szívatni, hogy mindig szét kell szedni, az elég gusztustalan munka. És eddig nem történt ilyen, bár tény, hogy ez a mostani másfajta, mint amiket eddig használtam.
De nézzük a dolog jó oldalát, hónapok óta van rá ígéret, hogy majd megcsinálja jól (és nehogy hívjak szerelőt, amikor ő megcsinálja ingyen), hátha ez motiválja, hogy egyszer neki is álljon :)
Az egyik szerviz jelmondata:
"Mindent megjavítunk amit a férje már megpróbált megjavítani!"
:D
Szia! Nem tudom h állsz vele azóta. Én a fürdőszobai lefolyómmal jártam úgy h nem folyt le a víz. Aztán kaptam az ötletet h WC pumpával.
Ehhez nem kell szétszedni a szifont.
Nekem sikerült. Azóta szépen lefolyik a víz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!