Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szomszéd betúrhatja az árokját?

A szomszéd betúrhatja az árokját?

Figyelt kérdés
Betúrta az árok egyik felét, betett egy eternit csövet és beföldelte, úgy néztem hogy oda fog parkolni a kocsijával meg ugye akik jönnek hozzá. De az a probléma hogy lejtős helyen vagyok és az utca vége magasabban van, amikor sok eső esik, úszik az utcánk. Tehát valószínű hogy a mély árok, amit betömött, az lefogja a víz útját és az egész utcán gond lesz a vízelvezetés. Önhatalmúlag szerintem senki sem tömheti be az árkot, mert épen hogy az a dolga mindenkinek hogy tiszta és kellően mély legyen az árok a vízelvezetés miatt. Szerintetek helyesen oldotra meg? Van ehhez joga?
2023. febr. 23. 10:47
1 2
 11/11 anonim válasza:

Ha az árok a vízelvezetésért felel, akkor az árok betöltése súlyos problémákat okozhat az esővíz elvezetése terén, ami veszélyeztetheti a környékbeli ingatlanokat és az egész környezetet. Ha Ön úgy érzi, hogy az árok betöltése következtében megnövekedhet az esővíz áradásának kockázata, akkor fontos, hogy erről az ügyről tájékoztassa az illetékes hatóságokat, mint például a helyi önkormányzatot vagy a vízügyi szervezetet.

A szomszédnak jogában állhatott betölteni az árok egy részét a saját telekén, azonban az árok egyéb részeinek tisztítása és karbantartása a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a helyi hatóságok felelőssége. Ha az árok betöltése valóban veszélyt jelent az esővíz elvezetésére, akkor a hatóságoknak joguk van arra, hogy intézkedjenek az árok helyreállítása vagy tisztítása érdekében. A legjobb megoldás az lenne, ha megpróbálna konstruktív megoldást találni a szomszédjával, és közösen megoldást találni az árok helyzetére.

2023. márc. 9. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!