Milyen a sorházban az élet? Nagyon hallatszik-e a szomszéd?
Ingatlan vásárlás előtt vagyunk, egy sorházat néztünk ki magunknak, mert családi házak árai az egekben, és arra nem telik.
A sorház 30-as blokk téglából épült, és a mellette lévő sorház úgyszintén, igy összvissz 60cm-es fal választana el minket a szomszédtól, meg mondjuk még 5 centi vakolat, tehát akkor legyen 65cm.
Olyanokat kérdekezek, akik szintén sorházban laknak, hogy a szomszéd mennire hallatszik át? Érzékeny vagyok az ilyesmire már így sok sok év panelban élés után..
Gondolok itt arra, hogy szomszéd gyerekei ha trappolnak áthallatszik-e, tévé stb? 2 gyerekünk van, és nem akarom őket csitítgatni, hogy ne ugráljanak, ne kiabáljanak stb, de persze nem akarnék a szomszéd idegeire se menni. És ugyanez jó volna visszafelé is, hogy a szomszédban lévő gyerekeket, tévét stb ne halljuk.
Ezért kérdezek olyanokat akik sorházban élnek, hogy mik a tapasztalatok?
Szerintem, nincs két 30 cm-es fal, csak egy.
Hülye lett volna a kivitelező így megcsinálni.
Kb mint egy panelban,olyasmi. Jo a szagokat nem erzed, mint a panelban a folyoson, meg feletted, alattad nem laknak, onnan se jon zaj, de 2 oldalrol siman. Persze fugg az elrendezestol is, meg hogy szelso haz-e, de en mindig tudtam, hogy mikor mosnak meg zuhanyoznak a szomszedok...:D
Idosek voltak, szoval gyerekzaj nem volt, de a tv-t neha athallottam. Vegul elkoltoztem, most ikerhazban lakom. Igazabol ez is kb ugyanez, csak legalabb az egyik fal kozos, nem mindket oldalrol es ahol nekunk a halo van, ott a szomszednak valami masik szobaja lehet, mert ritkan hallok onnan barmit is. De amikor takarit, megy a porszivo, az hallatszodik, meg a butorok tologatasa is, de csak a halobol, mashonnan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!