Hogy lehet az, hogy csak az egyik szomszéd felől hallatszik át minden zaj? Bővebben lent.
Társasházban lakunk, tégla, a '90-es években épült. Három másik lakással van közös falunk. Kettőből szó szerint semmi nem hallatszik át, pedig az egyiket gyerekes családok lakják, állítólag még hangszeren is gyakorolnak. A másikat egy harmincas pár, ők is gondolom tv-znek, rádióznak, vendégeket hívnak, de egy pisszenést nem hallunk. A harmadik lakás bezzeg! Ha levegőt vesznek, az is áthallatszik. Hogy járkálnak a lépcsőn, hogy beszélnek, hogy elmennek zuhanyozni, hogy nyikorog a szekrényajtó, hogy esznek, pláne ha bekapcsolják a magnót.
Mitől lehet ez? Lehet hogy az a lakás belülről nincs megcsinálva és ezért semmi sem szigeteli a zajokat? Hogyan lehetne ezt megtudni? Lehet rá kötelezni a tulajt hogy csinálja meg a lakást belülről? Nagyon lepattant fazonok lakják.
Csináld meg te a tiedet.
Amúgy én el nem tudnám képzelni hogy úgy éljek hogy a fal mögött már a szomszédok vannak. Mivel én falun nőttem fel szóval ezt nem tudnám megszokni. Amúgy lehet hogy nekik van a veletek szomszédos falnál a konyha a másik szomszédoknak meg valami csendeseb helység.
Jó hangosan csámcsoghatnak ha áthallatszik még akkor is ha az a fal esetleg gipszkarton.
Miért a másik csinálja meg? Téged zavar, csináltasd meg te.
Én az alábbit tenném: vennék hungarocell lapokat és gipszkartont. Szépen felrakatnám egy szakival, magam lefesteném és már nyugi is van. Legfeljebb a szakember ára kicsit borsosabb, de ha nem jól csinálják a szigetelést, akkor szinte semmit sem ér.
A gipszkartont már 600 Ft-tól kapsz, erre a célra nem kell hiper-szuper drágát venni, igazából csak burkolatnak lenne. A hungarocellnek nem ismerem árát, de szerintem kötegenként nem lehet sokkal több.
Nem ismerem a falfelületeteket, de max. 20 000 Ft-ból ki kell jönnie az anyagdíjnak.
Köszi a válaszokat, lehet h amit a 3. válaszoló írt az van. Tényleg fura, hogy csak innen jön át minden. :(
1. és utsó válaszolónak, nem arra gondoltam h a szomszéd hangszigetelje a lakását, hanem h van-e egy elvárható alap burkolási kötelezettség, mert most állítólag csak a téglafalak vannak, a vezetékek is vhogy ezen kívül mennek (a fürdőjük is olyan volt hogy csak a téglafal volt, el is áztattak egy csomó lakást, na utána leöntötték bitumennel... szóval "igényes" társaság). Lehet ha egy alap burkolat lenne a lakásban már nem lenne ilyen nagy mértékű az áthallás. De nemtom erre kötelezhető-e vki...
Mindenesetre köszönöm a gipszkartonos info-t is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!