Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hütőszekrényt ha beépítem...

Hütőszekrényt ha beépítem mekkora kell? És ez nem melegszik?

Figyelt kérdés

Adott egy új konyha beépíthető hűtőszekrényel. A beépítési magasság 1780mm a gyártó szerint. Ma voltunk egy hazai nagyáruházban ott viszont 1770-1760mm a legnagyobb ami van. Az eladó szerint jó a méret, ezek mind eggyenek de bárhogy nézem és mérem az alsó fagyasztó szekrénynél lenne 5cm különbség. Szerintetek ez így oké?

Másik kérdés. Nem találok a szekrényen semmi szellőzési lehetőséget. Alúl, ahol a szokli van nincs rács, mint példáúl másoknál ahogy láttam. Hátfala teljesen a falra simul. Nem fog túlmelegedni?

Köszi a válaszokat!

2023. febr. 14. 19:27
 1/3 anonim ***** válasza:
33%

nekünk total no frost hűtőnk van, 2 méter külső magasságú, beépíthatő. Nem mertem beépíteni, úgy lett beüzemelve. Ez tíz évvel ezelőtt történt, de azóta sem találok a külsején egy icipici meleg foltot...az egész burkolat(teteje, hátfal, oldalak)teljesen hideg(környezeti)...hogy hová adja le a kompresszor melegét, máig nem tudok rájönni.

Szóval beépíthető, némi hézag sem kell.

2023. febr. 14. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:
A gyártó a használatiba mindig megadja a távolságokat amit be kell tartani. A beépítés kialakítását, hol mennyi távolság kell minimum, szellőző rések stb. Benn a boltba kérd el és nézd át, és a helyszükségletre is figyelj.
2023. febr. 15. 07:27
 3/3 anonim ***** válasza:

De melegszik. Helyesen úgy kell beépíteni, hogy alul ahol írod is, oda kell egy rács. A bútorlap, amire ül, annál hátul ki kell hagyni egy lyukat. Ha felette munkapult van, abba is kellene egy rács, ha felette szekrény van, akkor a kettő közé is kell egy rács és ebben az esetben a felette lévő szekrény tetejére is kell egy rács. Alulról tudjon beáramolni a hideg levegő és felül tudjon távozni. Ezt tudni kell biztosítani máskülönben a hűtő nem lesz hosszúéletű.

Méretnek jónak kell lennie, hisz a beépíthető hűtök úgy épülnek be, hogy van frontlemez. Értsd a nyitható részére ugyanúgy felkerül egy bútorlap, ahogy akár egy szekrény ajtaja. Tehát hogy mögötte a hűtő és így annak ajtaja 1 centivel kisebb, mint maga a szekrény, amibe beépül, az lényegtelen, mert nem a hűtő ajtaját fogod látni, hanem kvázi rákerül az ajtajára egy bútorlap. Biztos láttál már beépített konyhai gépeket, mint pl. mosogatógépet, pont úgy képzeld el a beépített hűtőt is. Egyébként bármilyen hűtő beépíthető, semmi más nem kell hozzá, mint egy csúszkás nyitópánt!

2023. febr. 15. 07:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!