Olyan településen ahol nincsen szemétszállítás, hogy lehet megoldani a szemét kérdést?
Mi egy kieső kis településen lakunk ami közigazgatásilag egy nagyobb faluhoz tartozik.
Eddig úgy oldotta meg az ottani önkormányzat hogy kb 2 havonta traktorral elvitték a szemetet, ott konténerbe rakták és onnan elvitte a kukásautó.
Viszont most decemberben közölték hogy nem viszik el többet a szemetet mert nem tudják fizetni a konténert.
A kérdésre hogy akkor mi lesz a szeméttel, annyit mondtak hogy "oldják meg ahogy tudják"
Szeptemberben vitték el utoljára, amit tudok elviszek a közeli városban lévő szelektív kukákba, de már így is van 9 zsák szemetem mert mindent nem lehet a szelektívbe rakni.
Aki hasonló helyzetben van hogy oldja meg a szemét kérdést?
Szerencsére nincs ilyenben tapasztalatom és elképzelni se tudom mennyire nagy szívás ez, azt esetleg nem lehet kivitelezni, hogy többen össze fogtok és közösen rendeltek konténert?
Hogy tudjátok azt megoldani, hogy a rákcsálókat ne vonza és nyáron ne legyen büdös?
Ha nem vagy szerzodesben a szemetszallito ceggel akkor az elszallitast sehogy.
Hulladeklerakoval lehet beszelni, hogy viheted e oda terites elleneben.
Illetve rendelhetsz meg kontenert sajat koltsegre.
Nem is ertem, a hulladekszallitas nem alapveto jog? Nem kellene legyen minden telepulesen?
Az a minimum volna az önkormányzat részéről (ha már a szemétszállító hozzátok nem hajlandó bekanyarodni), hogy szemétdíjért cserében fenn tart nektek kukákat a faluban és mindannyian oda beviszitek a szemetet. Lehet ez akár olyan helyen is, ahol tudják ezt felügyelni, hogy nem hordja oda a fél falu is a szemetet, csak Ti. Oldják meg!
Nálunk is úgy van az üdülőövezetben, hogy vannak kihelyezve kukák, az üdülőövezeti ingatlanok tulajdonosai fizetik a szemétszállítást és ezekhez a kukákhoz lesattyog mindenki a szeméttel és beledobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!