Állandó zúgás, rezgés miatt kinél lehet panaszt tenni vagy hová lehet fordulni?
Családi ház, falun. Már az egész házat végignéztem, a vízcsövektől kezdve a fűtésig, nem-e a mi házunkban van valami hibás dolog.
Régi cirkónk van, nyílt égésterű, megpróbáltam, nem-e az okozza és hogy a radiátorokon verődik vissza a hangja. Hát nem. Teljesen kikapcsoltam a cirkót teljesen, még a gáz főcsapot is elzártam, a zaj ugyanúgy létezik.
A vízcsöveknél is hallgatóztam, volt egy beragadt sarokszelep a WC-nél, kicseréltem, a hang ugyanúgy létezik, tehát nem ez volt a hiba.
Teljes áramtalanítás is megvolt, nem valami TV tápegysége vagy izzó zúgása volt.
Most nemrég tettem egy sétát a faluban, illetve este rendszeresen, mikor csend van, kimegyek, hallgatom.
Az utcánk elején van egy rohadt nagy trafó, középfeszültségű. Nos ennek a zúgását kristály tisztán be lehet ide hallani az udvarra, hogy zúg. De idebent viszont inkább sípolás szerű, de folyamatos hang hallható.
Lehet az, hogy ez a hang az üvegen, a falakon át így terjed ide?
Illetve valami folyamatos ipari zajt is hallok állandóan.
Teljesen idegölő, hogy egy folyamatos sípoló, búgó hangot kell hallgatnom éjjel, vagy nappal ha itthon vagyok.
A családban más is hallja.
Mit lehetne tenni?
10-hez.
Ráadásul azóta a hétvégi diszkó hangja sem hallatszik éjszaka.
Elsőre megpróbáltad, hogy mindent lekapcsolsz?
Villanyt az óránál, gázt, vizet a főelzárónál? Csak hogy biztosra menj.
Én egyébként arra gyanakodnék, hogy a gombamód kinőtt hőszivattyúrengetegnek ez egy elkerülhetetlen velejárója.
Viszont a "sípolás" az gyanús, mert hacsak nem sziklára építkezték, a föld nem igazán vezeti a magasabb hangokat, es az épület falai, födemei is alacsony sajátfrekvenciával rendelkeznek. Esetleg ablaküveg tud berezonálni magasabb hangokra, próbáld meg hogy végigmész a lakáson és megfogdosod az üvegeket. Ha megfogod ami rezonál, abbahagyja.
Javaslom tértivevényes levelet írj, az elektronikus levél szart sem ér ebben az esetben. A tértivevényest a hálózat szolgáltató vezérigazgatójának címezd..erre kénytelenek válaszolni. Bármi mást leszarnak.
Azt javaslom, hogy a #12 -es tanácsai szerint járj el, mert a szolgáltató ezekre rákérdez...
Nálam az ablak a mélyebb hangokra rezonált.
Hétvégi diszkónál bum bum bum bum... Pedig vagy 1 km-re van ide.
A fólia megszüntette.
Most például búgó hang volt nem sípolás. Magas hang a szelesebb időben volt jellemző, amint csendesedett a szél, már csak ezt a monoton búgást lehet hallani, tehát biztos, hogy a trafó és annak valamilyen részét rezgethette a szél, nem értek annyira hozzá, milyen alkatrészekből tevődik össze egy trafó.
A trafó tuti ide hallatszik, ha kimegyek az udvarra is, hallom a zúgást.
Hőszivattyúra gondoltam már én is, ahogy olvasgattam a témában.
Az tuti, hogy a zaj külső és nem innen jön a házból.
Persze, a gázt is lekapcsoltam a főelzárónál, az áramot az óránál, vízcsöveket is átnéztem, sőt elzártam azt is az aknában, ezek voltak az elsők, hogy itthon felmértem a terepet.
Lehet valóban az ablakon keresztül szűrődik be, bár este mindenhol le van húzva a redőny, nem tudom a redőny mennyire vezeti a hangokat.
Nem tudom hány hertzes lehetett a sípolás, a hangja hasonló volt, mint példádul van a TV-m, LED, annak a tápjából jön hasonló hang, ha nincs bekapcsolva a TV, de mellette áram alatt van, tehát Standby módban sípol. De az nem zavaró, mert egy okos konnektorba van bedugva, és hajnalban automatikusan kikapcsolja így csend van.
Ha abszolút jó a hallásod, akkor a sípolást össze tudod hasonlítani a zenei hangokkal, azoknak meg megvan a frekvenciája, nem?
Amúgy... Bármelyik épületszerkezet rész, sőt, jobban kiterjesztve a definíciót, az anyagi világ bármelyik része rezonálhat bármire. Nekem például van egy asztali lámpám, az, ha egyszer valami elindítja a rezgést, akkor napokig rezeg (meg kell érinteni a fejet, hogy abbahagyja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!