Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Állandó zúgás, rezgés miatt...

Állandó zúgás, rezgés miatt kinél lehet panaszt tenni vagy hová lehet fordulni?

Figyelt kérdés

Családi ház, falun. Már az egész házat végignéztem, a vízcsövektől kezdve a fűtésig, nem-e a mi házunkban van valami hibás dolog.

Régi cirkónk van, nyílt égésterű, megpróbáltam, nem-e az okozza és hogy a radiátorokon verődik vissza a hangja. Hát nem. Teljesen kikapcsoltam a cirkót teljesen, még a gáz főcsapot is elzártam, a zaj ugyanúgy létezik.

A vízcsöveknél is hallgatóztam, volt egy beragadt sarokszelep a WC-nél, kicseréltem, a hang ugyanúgy létezik, tehát nem ez volt a hiba.

Teljes áramtalanítás is megvolt, nem valami TV tápegysége vagy izzó zúgása volt.

Most nemrég tettem egy sétát a faluban, illetve este rendszeresen, mikor csend van, kimegyek, hallgatom.

Az utcánk elején van egy rohadt nagy trafó, középfeszültségű. Nos ennek a zúgását kristály tisztán be lehet ide hallani az udvarra, hogy zúg. De idebent viszont inkább sípolás szerű, de folyamatos hang hallható.

Lehet az, hogy ez a hang az üvegen, a falakon át így terjed ide?

Illetve valami folyamatos ipari zajt is hallok állandóan.

Teljesen idegölő, hogy egy folyamatos sípoló, búgó hangot kell hallgatnom éjjel, vagy nappal ha itthon vagyok.

A családban más is hallja.

Mit lehetne tenni?

2023. febr. 6. 22:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-hez.

Ráadásul azóta a hétvégi diszkó hangja sem hallatszik éjszaka.

2023. febr. 7. 07:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre megpróbáltad, hogy mindent lekapcsolsz?

Villanyt az óránál, gázt, vizet a főelzárónál? Csak hogy biztosra menj.

Én egyébként arra gyanakodnék, hogy a gombamód kinőtt hőszivattyúrengetegnek ez egy elkerülhetetlen velejárója.

Viszont a "sípolás" az gyanús, mert hacsak nem sziklára építkezték, a föld nem igazán vezeti a magasabb hangokat, es az épület falai, födemei is alacsony sajátfrekvenciával rendelkeznek. Esetleg ablaküveg tud berezonálni magasabb hangokra, próbáld meg hogy végigmész a lakáson és megfogdosod az üvegeket. Ha megfogod ami rezonál, abbahagyja.

2023. febr. 7. 08:57
 13/21 anonim ***** válasza:
47%

Javaslom tértivevényes levelet írj, az elektronikus levél szart sem ér ebben az esetben. A tértivevényest a hálózat szolgáltató vezérigazgatójának címezd..erre kénytelenek válaszolni. Bármi mást leszarnak.

Azt javaslom, hogy a #12 -es tanácsai szerint járj el, mert a szolgáltató ezekre rákérdez...

2023. febr. 7. 09:03
 14/21 anonim ***** válasza:

Nálam az ablak a mélyebb hangokra rezonált.

Hétvégi diszkónál bum bum bum bum... Pedig vagy 1 km-re van ide.

A fólia megszüntette.

2023. febr. 7. 09:28
 15/21 anonim ***** válasza:
Mégis, kb hány hertzes a sípolás? Ha magas a hang, akkor a transzformátorállomás kiesik. Darázsfészek van a padláson? Télálló (mint a burgonya) darazsakkal? Régi csöves tévéknél 15000 Hz körüli sípolás volt.
2023. febr. 7. 10:10
 16/21 A kérdező kommentje:

Most például búgó hang volt nem sípolás. Magas hang a szelesebb időben volt jellemző, amint csendesedett a szél, már csak ezt a monoton búgást lehet hallani, tehát biztos, hogy a trafó és annak valamilyen részét rezgethette a szél, nem értek annyira hozzá, milyen alkatrészekből tevődik össze egy trafó.

A trafó tuti ide hallatszik, ha kimegyek az udvarra is, hallom a zúgást.

Hőszivattyúra gondoltam már én is, ahogy olvasgattam a témában.

Az tuti, hogy a zaj külső és nem innen jön a házból.

Persze, a gázt is lekapcsoltam a főelzárónál, az áramot az óránál, vízcsöveket is átnéztem, sőt elzártam azt is az aknában, ezek voltak az elsők, hogy itthon felmértem a terepet.

Lehet valóban az ablakon keresztül szűrődik be, bár este mindenhol le van húzva a redőny, nem tudom a redőny mennyire vezeti a hangokat.

Nem tudom hány hertzes lehetett a sípolás, a hangja hasonló volt, mint példádul van a TV-m, LED, annak a tápjából jön hasonló hang, ha nincs bekapcsolva a TV, de mellette áram alatt van, tehát Standby módban sípol. De az nem zavaró, mert egy okos konnektorba van bedugva, és hajnalban automatikusan kikapcsolja így csend van.

2023. febr. 7. 10:24
 17/21 A kérdező kommentje:
A fül-orr-gégészet szerint hallási problémám nincs, papírt adtak róla. A hallásom abszolút jó, például simán megtudok különböztetni egy rossz minőségben konvertált, kétes forrású zenét egy rendes FLAC, eredeti CD minőséget. Persze normális hangcuccal, egy sima olcsó fülesen mondjuk nincs különbség.
2023. febr. 7. 10:28
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha abszolút jó a hallásod, akkor a sípolást össze tudod hasonlítani a zenei hangokkal, azoknak meg megvan a frekvenciája, nem?

Amúgy... Bármelyik épületszerkezet rész, sőt, jobban kiterjesztve a definíciót, az anyagi világ bármelyik része rezonálhat bármire. Nekem például van egy asztali lámpám, az, ha egyszer valami elindítja a rezgést, akkor napokig rezeg (meg kell érinteni a fejet, hogy abbahagyja).

2023. febr. 7. 10:48
 19/21 A kérdező kommentje:
Most már tuti, hogy elektromos zúgás. 3 házzal arrébb a villanyoszlopról hallani a hangot. De ott kegyetlenül. Ez és a transzformátor hangjának a keveréke. Egyik egyik irányból jön, másik pedig a másik irányból. Nem rég voltak lecserélve a régi fa oszlopok plusz a Telekom is kiépítette az optikai hálózatot, tele pakolták ezekkel a dobozokkal, tehát voltak változások a rendszerben az utóbbi időkben.
2023. febr. 7. 12:13
 20/21 anonim ***** válasza:
Tehát a szél a telekom egyik dobozának a sarkán fütyül, te meg azt elektromosnak nevezed.
2023. febr. 7. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!