Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Állandó zúgás, rezgés miatt...

Állandó zúgás, rezgés miatt kinél lehet panaszt tenni vagy hová lehet fordulni?

Figyelt kérdés

Családi ház, falun. Már az egész házat végignéztem, a vízcsövektől kezdve a fűtésig, nem-e a mi házunkban van valami hibás dolog.

Régi cirkónk van, nyílt égésterű, megpróbáltam, nem-e az okozza és hogy a radiátorokon verődik vissza a hangja. Hát nem. Teljesen kikapcsoltam a cirkót teljesen, még a gáz főcsapot is elzártam, a zaj ugyanúgy létezik.

A vízcsöveknél is hallgatóztam, volt egy beragadt sarokszelep a WC-nél, kicseréltem, a hang ugyanúgy létezik, tehát nem ez volt a hiba.

Teljes áramtalanítás is megvolt, nem valami TV tápegysége vagy izzó zúgása volt.

Most nemrég tettem egy sétát a faluban, illetve este rendszeresen, mikor csend van, kimegyek, hallgatom.

Az utcánk elején van egy rohadt nagy trafó, középfeszültségű. Nos ennek a zúgását kristály tisztán be lehet ide hallani az udvarra, hogy zúg. De idebent viszont inkább sípolás szerű, de folyamatos hang hallható.

Lehet az, hogy ez a hang az üvegen, a falakon át így terjed ide?

Illetve valami folyamatos ipari zajt is hallok állandóan.

Teljesen idegölő, hogy egy folyamatos sípoló, búgó hangot kell hallgatnom éjjel, vagy nappal ha itthon vagyok.

A családban más is hallja.

Mit lehetne tenni?

2023. febr. 6. 22:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%
Talán a fül orvost kellene meglátogatnod .Erre még nem gondoltál ?
2023. febr. 6. 22:25
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Trafó az ilyen
2023. febr. 6. 22:32
 3/21 A kérdező kommentje:

Semmi bajom nincs a fülemmel, voltam fülészeten, semmit nem találtak. Először én is erre gyanakodtam, hogy fülzúgásom van, ez volt a legelső gondolatom.

De nem vagyok én hülye teljesen, mert más is hallja, de írtam, hogy a családból más is hallja.

2023. febr. 6. 22:34
 4/21 anonim ***** válasza:
74%
nem véletlenül olcsóbbak ezek a házak . semmi nem fog történni ha bejelented, eladod és veszel másikat esetleg ha szerencséd van akkor odaköltözik egy népes zenész család aztán a trafó lesz a legkisebb zajforrás
2023. febr. 6. 23:01
 5/21 A kérdező kommentje:
30 éve itt lakom, igazából eddig nem volt ilyen hangos, minimálisan, abszolút nem zavaró szinten valami zümmögést lehetett hallani, de az elmúlt kb két hétben lett ilyen. Ezért gondoltam arra, hogy talán valami meghibásodás lehet, csak eddig senki nem jelentette be, hogy nézzen rá az áramszolgáltató...
2023. febr. 6. 23:18
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
akkor az haldoklik de majd cserélik mert az nem 100eft hanem milliós , kb fél év aztán lesz másik .
2023. febr. 6. 23:22
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha a trafó okozza, én az átamszolgáltatónál jelenteném be. Mint meghibásodast.
2023. febr. 7. 06:36
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

a bejelentő jól hallja. Itt a közelünkben is volt egy marhanagy trafóház, egyre hangosabban zümmögött..

Aztán az elmű kicserélte egy korszerűbbre, a mérete töredéke az előzőnek, és nincs hangja.

A trafócsere százmilliós tétel, azért nem kapkodnak.

A trafó 50 Herzen búg, sajnos a föld viszi a búgást, akár öt házzal odébb is hallani(főleg a pincében)

2023. febr. 7. 07:04
 9/21 anonim ***** válasza:
Egy bejelentést megérne online, arra legalább levélben kapsz majd kitérő választ. De, ha szerencséd van akkor konkrét dátumot mondanak a felújításra vagy cserére
2023. febr. 7. 07:47
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a hálószoba egyik ablaka rezonált bizonyos frekvenciára. Vékony fóliát kasíroztam rá, megváltozott a rezonancia-frekvenciája, azóta teljes csend van.

-Egy légifolyosó alatt lakunk, s némely gép hangos.

2023. febr. 7. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!