Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a lakás...

Miért mondják, hogy a lakás attól penészedik, mert túl jó a szigetelés, amikor pont az ellenkezőjét tapasztalom?

Figyelt kérdés

Több lakásban megfordultam már. Ahol normálisan szigeteltek a nyílászárók, ott soha nem tapasztaltam penészedést. Ahol most vagyok, ott ugyan műanyag ablakok vannak, de érzem, hogy bárhogyan állítanám be, szarul zár, jön be a hideg oldalt a guminál, és mellette penészedik a fal, meg az üveg tövében a guminál szintén. Sehol máshol nem tapasztaltam ilyet, ahol normálisan zártak az ablakok.

Ahol jelenleg penészedik a fal, azon gondolom nem fog segíteni egy festés, mert ugyanúgy be fog penészedni utána is, hacsak nem cseréljük ki az ablakot, jól gondolom?

2023. jan. 23. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
Valamivel reklámozni kell a kőzetgyapot táblákat.
2023. jan. 25. 13:17
 12/14 anonim ***** válasza:
56%
10es: Dehogynem tud. Nyugodtan olvass el egy középiskolás fizika könyvet (páradiffúzió), ha jobban érdekel a téma, mint egy kocsmai biflázgatás.
2023. jan. 25. 17:40
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Szóval átmegy a levegő a téglán?
2023. jan. 29. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
38%

Nem! a pára haladna belülről kifelé.

Viszont, ha diszperzittel van kifestve akkor már nem, mivel az párazáró réteg. Ha eps-es dryvit szigetelés van szintén bukott a dolog.

Szóval, ha van is pára áteresztése az olyan minimális, hogy nem érdemes foglalkozni vele.

2023. jan. 29. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!