Szigetelés nélküli régi házakban élők! Fűtötök már? Mivel? Mennyit? Hány fok van benn?
Meg fogsz lepődni, de hosszú évtizedek óta fűtünk minden télen, pedig eddig még minden kormány kitalált valami újabb kib.szást a népnek.
Ezért kellett állandóan váltogatni a fűtésnemek között, mikor mit drágítottak meg éppen. Hol fával, hol szénnel, hol villannyal, hol meg fűtőolajjal volt az olcsóbb. Hol cserépkályha volt a gazdaságosabb, hol meg a gázpalackos szieszta vagy az olajkályha. Mostanában gázzal, meg napelemmel fűtögetett a nép, de most -mint tudjuk- ezekre is kitaláltak egy újabb szopatást.
Vagyis mi ilyenkor nem fűtünk, hanem -szokás szerint- csak túlélünk.
Ennyi.
Az elmúlt 2 vagy 3 hétvégén begyújtottam. Akkor sem kellett egész nap rakni a kazánt. Gázzal még nem kellett szerencsére fűteni a szezonban.
Ennyi bővel elég volt az eddigi enyhe időben. Hét közben nem fűtök. Szerencsére nem vagyok fázós, most 19 fok van a házban. 40 éve épült ház, régi nyílászárók, szigetelés nincs.
Szigeteletlen, konvektoros, 3 szobás Kádár-kocka.
A 4 konvektorból 2 van bekapcsolva, ezek nappal 3-as fokozaton, éjszakára csak őrláng. 19-20 fok van a házban.
7-es vagyok
Egyébként tavaly és tavalyelőtt az éves gázfogyasztásunk (főzéssel együtt) 1615 és 1650 m3 között mozgott. Havi bontásban nem tudom.
Csak hogy a "mennyit " kérdésedre is válaszoljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!