Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom elzárni a vizet,...

Hogy tudom elzárni a vizet, ha a vízelzárócsap tekerője átfordul?

Figyelt kérdés

Anélkül, hogy a főcsapot elzárnám a házban.

Adott a probléma, hogy egy csapnál el kell zárni a vizet, viszont a csap alatti vízelzáró tekerőjét egy ideig lehet tekerni, aztán csak átfordul, így nem tudom elzárni a vizet. Meg lehet ezt még csinálni házilag anélkül, hogy szerelőt hívnék?

Köszönöm.

2023. jan. 16. 13:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

le kell szedni a fogantyút,és az alatta lévő tengelyt fogóval megpróbálni elzárni. Valszeg egy olcsó gagyi sarokszelep ez.

Ha nem megy így se,akkor ház-főcsap elzár,és 1 új sarokszelepet-(vagy csempeszelep) kell betenni. Ehhez már vízv.szerelő kell.

2023. jan. 16. 14:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Tudni kellene, hogy milyen a szelep, meg milyen tekerője van. Lehet, hogy valami alkatrészt lehet cserélni. Ha nem, akkor tényleg cserélni kell mindenestől. Nem feltétlenül kell szerelő, elég egy hozzáértő ismerős is, nem valami atomfizika. (Persze, minden tapasztalat nélkül nem szabad nekifogni, nehogy utána elázzon a lakás, akkor már inkább mégis fizess szerelőnek.)
2023. jan. 16. 15:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!