Mekkora nappelem teljesítmény kell télen hogy egy telefontoltott és világítást uzemeltetni tudjak? Elég egy 1m2 mobil napelem ?
Azon gondolkodtam ilyen ingatlan árak mellet simman érdemes lehet olyan házat vagy nyaralot venni amiben nincsenek közművek.
Úgy milliokal olcsóbb tulajdonképpen fele áron vannak azok az ingatlanok .
Fűtést fával meg lehet oldani ha a telefonom tudom tölteni azon van korlátlan mobilnet akor bármit tudok rajta csinálni.
Tv én már nem használok csak netet. ha internet van akor minden van.
Esetleg nyáron hűtő is kellene télen azt is meg lehet oldani okosan.
Jók ezzek a mobil napelemek?
Először is el kell döntened, hogy miket akarsz működtetni.
Attól függ, hogy egy pár ezer forintos, vagy egy komolyabb szinuszos inverter kell (pl a hűtőhöz).
Tehát -amennyiben ezt komolyan gondolod- akkor kell:
+ egy (vagy több) napelem,
+ egy fesz. szabályzó,
+ egy inverter
+ egy pár akku,
+ vezetéket, csatlakozók...
+ egy szakember aki ezt méretezi és összerakja.
Az a frusztráló hogy az ember bármilyen okosan próbálja ezt a lakashelyzetet nézni egyedül kitermelhetetlen.
Sajnos az a jövő hogy a gazdagok és a kozeposztaly fogja a lakások 90 százalékát birtokolni és majd kiadjak albérletben a kevesebbet keresoknek .csak ez számomra egy nagyon sebezhető elethelyzet.ezert ragaszkodnek a magántulajdonhoz .
De rendes lakás árat csak úgy tudnám kitermelni ha 10 20 évig meghuzzom a nadragszijat ami bolondság.
Mert a kocsi a hűtő a telefon elromlik költeni kell rá aztán akor bukta és 10 20 év alatt biztos lesz sokszor nem várt kiadás.
Már több éve ezzen a problémán agyalok.ugyan most van hol laknom de ez nem.oroke van .
2 lehetőség van vagy szegregatumi lakás helyben, vagy kelet Magyarország de akor lesz ugyan lakásom de minek ha szállon fogok lenni min heti 5 nap 😀
Nem túl rózsás kilátások.
Lakókocsi telek megoldás. Vagy sima közmű nélküli nyaraló lehet a köztes megoldás esetleg
Ha nem kell a 220V, akkor sztem drága inverter se kell. Ha jól gondolom, akkor törpefeszültségű dc jön ki a panelből (???) Tényleg elég lehet egy profi powerbank + mobil napelem kombó.
Amúgy vegyél egy szuterén lakást, pár évig elég lesz, addig sem áll a pénzed.
13.
...és majd a powerbankról világít esténként.
Tegnap néztem 36 e van olyan hogy 5 napelem paneles power bank ilyen kihajthato kivitel mint a kihajthato telo tok.
12 óra alatt tölti fel napelemrol 8 óra alatt hálózatról.
És állítólag 8 szor fel tudsz vele tölteni egy telot jónak tunnik
Fehér LED nyitófeszültsége 3,2V, szóval ha van 12V-os leágazás vagy megy USB-s tápról a LEDsor, akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!