Nagy teljesítményű párátlanítónak mennyi ideig kell üzemelni naponta?
Nincs szigetelve a ház, 60% körül van a pára folyamatos szellőztetés és odafigyelés mellett is. Szeretnék venni egy párátlanítót (70e Ft körüli kategória).
Aki használ ilyet, az naponta mennyi időre kapcsolja be vagy hogyan kell elképzelni a működését? Itthon dolgozok és zavaró lenne, ha egész nap zúgna mellettem.
Megvan adva hány m2 párátlanítására való. Úgy méretezd az adott helyiségre vagy területre. Kicsit nem érdemes venni, mert lassú lesz a páragyűjtése, sokáig megy egyhuzamba.
És vedd figyelembe a nyitott területeket.
("Az egészséges felnőtt ember számára a 40-60 százalékos páratartalom az optimális, mind a komfortérzet, mind az egészségmegőrzés céljából. Kisgyermekek szobájában ennél magasabb is lehet a páratartalom, náluk a 60-70 százalékos az ideális."
Bár a miénk csak 45eft volt, a fürdőben használjuk, mi pont a 60at próbáljuk tartani vele, alatta már nagyon száraz nekünk. Nagyon hangos, több, mint a nap felében megy, 6l víz 2-3 nap alatt lesz benne, attól függően száradnak-e a ruhák)
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat!
#3 Nektek milyen fajta van? Most egy Oriont néztünk, 50-60e Ft körül mozog.
ORION ODEH-031B
Nekem pont ez a fura, hogy ennél a készüléknél nincs megadva a leírásában hány négyzetméteres térre való. Pedig ez az első és legfontosabb kérdés. Én ezt vettem: Gorenje D16M páramentesítő, 73-ért, tavaly októberben, mivel a frissen festett falakon folyt le a víz (penész még nem jelent meg, jó sok penészgátlót kentem a falakra, de nem azért dolgoztam, hogy minden csupa víz legyen és tönkre menjen). A Gorenje leírása úgy kezdi, hogy 44-50 négyzetméterig jó, és gyorsszárító funkciója is van, 5 óra alatt száraz tőle a kiterített ruha. Először naponta kapcsoltam be 3-4 órát ment, de 73%-os páratartalomról indultam, most már csak a heti mosás után kapcsolom be, és mégsem folyik a víz a falakon. Szerintem nagyon jó vétel volt.
Ez alapján a cikk alapján választottam: [link]
Nekem midea volt, semmi hangja nem volt. Azóta elköltöztünk egy új házba, ahol jó a víz szigetelés, a gépet odaadtam rokonomnak. Ő szólt, hogy hangos. Levettem az oldalát, az egyik cső elmozdult, hozzáért a műanyaghoz. Megigazítottam, újra csend és béke.
Figyu, a típus igazából mindegy. A leírásában nézd meg, hogy 20liter/24óra kapacitása legyen, mert a kisebbek csak fürdőszobákba valók.
Én folyamatos üzemre állítottam, nem méregettem a párát. Napi 3-4 óra működéssel 1-2 liter vizet gyűjtött össze. Teljesen megszűnt a penész.
Mi az Aldiban vettük akciósan anno valami 45 ezer forintért, gyakran szoktam látni. Anyuék 10 éve nyüstölik az Aldi saját márkást, nekünk 4 éve van meg, tökéletes.
Nekem az volt fontos, hogy legyen ruhaszárító funkciója és tudjon adott páraszintet tartani, feleslegesen ne járjon. Ezt tudja. A ruhaszárító program nagy teljesítményen nyomja, pár óra alatt megszáradnak a ruhák (nélküle 2 nap). A páraszint tartó programja meg csinálja a dolgát. Nem mondom, hogy csendes, de lehet mellette létezni. Nem penészedtünk még, de a pára folyt az ablakon állandóan. A probléma megszűnt, pedig már csak akkor kapcsolom be, ha ruha szárad.
Tényleg azt nézd, hogy mekkora területre veszed és hogy többféle program legyen benne.
Mivel az előző Aldis páramentesítő tavasszal ment tönkre, most vettem egy újat.
Az előző is bírta 10 évig. Csak télen van rá szükségünk, hogy a mosókonyhában ne nőjön az egekig a páratartalom. Nyáron folyamatosan nyitva van az ablaka. Ez az olcsó, de elég nagy teljesítményű típus nagyon bevált nálunk. Csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!