Mekkora nappelem teljesítmény kell télen hogy egy telefontoltott és világítást uzemeltetni tudjak? Elég egy 1m2 mobil napelem ?
Azon gondolkodtam ilyen ingatlan árak mellet simman érdemes lehet olyan házat vagy nyaralot venni amiben nincsenek közművek.
Úgy milliokal olcsóbb tulajdonképpen fele áron vannak azok az ingatlanok .
Fűtést fával meg lehet oldani ha a telefonom tudom tölteni azon van korlátlan mobilnet akor bármit tudok rajta csinálni.
Tv én már nem használok csak netet. ha internet van akor minden van.
Esetleg nyáron hűtő is kellene télen azt is meg lehet oldani okosan.
Jók ezzek a mobil napelemek?
Mosógép, hűtő azért mindig kell.
Minden rendszernek van adatlapja (datasheet, documentation, manual), amit el tudsz olvasni online. Téli fogyasztásra külön állítani kell a napelem dőlésszögén, ahogy én tudom.
Kb 2 millió lenne ezt megoldani "okosba", hogy menjen a hűtő, egy főzőlap még vagy valami.
A telefon töltéshez elég lenne pár powerbank is. Ahhoz valóban nem kell nagy valami. De egy hűtő már azért fogyasztó. Oké, nem megy állandó jelleggel, de mivel télen rövidek a nappalok, emiatt bőven kell hozzá tárolt energia, amit fel tud használni este is. Meg ugye nem csak az menne róla. Világítás sem olyan nagy fogyasztó, de azért az is számít.
Ahogy néztem 80 e ért már kapni kis 6 kg napelem panelt inverterel elvileg 220 tud csinálni.
Nekem nagyon minimális kell egyedül ami letfontosagu az a telefon vagy powerbank töltes .
A világítást is simman meg lehet oldani elemes lámpákkal már ezzek a led izzók nem.fogyasztanak szinte semmit .
Hűtő az ami kéne vegulis.nem tudom az nélkül tudnék e élni.
Víz annyira nem probléma egyrészt kút sok helyen van ivóvizet meg palackosat lehet hozni kocsim van nem gond a szállítás.
Fürödni meg most se szoktam otthon. 2 napot ki lehet bírni az nélkül amúgy melóban fürdök mert ingyen van és jobb tisztán hazamenni.
Mosogatás lesz ami kellemetlen de ha van kutviz nem.problema
Ahogy a mosás se.
Egyszer voltam Kisbér mellet az egyik szőlőhegyen ott voltak preshazak és voltak akik ott laktak utcában. Áram be volt nekik kötve de víz a közös kútból jot kb 10 m melyről kellet tekerni állítólag iható minőségű víz volt de nem próbáltam ki.
Hol laksz?
Így családot alapítanod nem kell.
A nem akarok már van 1 gyerek és több kapcsolatot nem nagyon akarok. legfeljebb rövidtávút .
Az Egyedülálló férfi ember igencsak sok lehetőséggel rendelkezik
Mert a jég hatan is megel .
Amúgy ha nem kell hitelt felvennem nem lesz szinte rezsim az elemeket leszamitva.
320 nettó körüli fizum bőven sok lesz. Ennyit a kocsi és a kajalas se vissz el.
Szóval lenne lehetőség.
Az a baj hogy 6 8 millió ami egy közepes állapotú áramos nyaraló hitel nélkül nemtudok .
Ahol nincs áram ott az árak meredeken lent vannak.
Azt tudom .Szabolcs megye
Meg Salgótarján környéke is olcso
Ingatlan.hu keresőbe Salgótarjánban már van 4 millióért panel lakás.
De fehér vagyok nem akarok oda költözni ahol én leszek a kisebbség.
Amúgy komarom esztergom megyei vagyok de pl Győr Sopron .Pest vagy Veszprém vagy Fejér megyébe simman költöznek. Meg vas megyébe is .
De ezzek Meg drága helyek kivéve néhány isten hatamogotti települést
Ha nyugdíjas lennék akko simman mennek alfoldre is egy tanyára. De munkahely Meg kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!