Földhivatalból csak úgy lekérhető valaki adatai?
Van egy kis telkem(543m2)
60%-ban beépíthető,nincs rajta semmi.
Pár napja felhivtak, tudták a nevemet azt is hogy,hol van a telkem és mondták,hogy 2,5 millióért megvennék.
Persze nem fogadtam el,mert közelében sincs annak az összegnek amit szerintem ér.
Első válasz nettó hülyeség.
Közhiteles adatbázis.
Bárki által elérhető, akár online is.
Bár le vagyok pontozva,de Földhivatal mindenkit csak úgy nem enged be más ingatlanát nézegetni.A számitógép mindent jegyez ki mikor próbált ide bejutni.Még az ott dolgozóknak is kódjuk van ehhez.Az ügyvédek ,akiknek kódjuk van,ők képesek azonnal a tulajdoni lapra ránézni.
Nagyon jó barátom dolgozik itt,tőle tudom amit tudok.
Helyrajzi szám alapján megtekinthető az ügyfélkapun ki az ingatlan tulajdonosa. A helyrajzi számok a HÉSZ térképen rajta szoktak lenni, önkormányzat oldaláról többnyire letölthető.
Ügyfélkapun évente két lekérdezés ingyenes.
5 ös ,te sem figyeled az új törvényi szabályozást.
Jan 1 től megváltozott.
4!
"Földhivatal mindenkit csak úgy nem enged be más ingatlanát nézegetni"
Ügyfélkapuval bárki"nézegethet".
"Ha tudja a helyrajzi számot akkor lekérheti."
Lehet hogy hülye kérdés lesz, a de a tulajdonos telefonszámát honnan tudták lekérni? Azt tudom hogy a tulajdoni lap lekérhető a földhivatalból, de azon nincs telefonszám.
Kérdeztem én is tőle telefonon,de nem válaszolt rá.
Lehet,hogy az egyik telek szomszédom adta meg neki.
"Első válasz nettó hülyeség.
Közhiteles adatbázis.
Bárki által elérhető, akár online is." Igaz , a valaki csak a tv.adta jogával élt.
Viszont neked nincs - ilyen esetben -jogod megtudni,h. ő honnan szerezte meg. (Más akkor, ha ezzel az adattal v.ki visszaél, akkor - v.milyen hatósági eljáráson kerseztül - megtudhatod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!