Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mért nézik le azokat az...

Mért nézik le azokat az embereket akik tanyán laknak?

Figyelt kérdés

Most olvasoltam egy kérdést Gyk-on ahol párkapcsolati témában kértek segítséget mégis a kérdező lakásárol szólt a téma mert ott nincs víz.

Oké komfortos de nekem mamámék nagyon szép tanyán laknak ott is csak az udvaron van víz.

Nem értem az embereket. Mért kell le nézni akárkit is.

2023. jan. 9. 21:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
8%
Bolond lyukból, bolond szél fúj - és ezt régen 4 elemi nélkül is tudták a pesti parasztok:)
2023. jan. 10. 01:37
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

#10 adok időt olvasd el még egyszer mit írtam.

Gyűlölet propaganda van a Fidesznél is igen. Viszont ők "képzeletbeli" ellenséget állítanak, mint a Soros meg a migránsok. Az ellenzék meg magyart magyar ellen hergel. Rohadtul nem mindegy, hogy milyen gyűlöletpropaganda folyik. De nyilván gyerek vagy még, és nem látsz át a szitán, hogy a politika az a szavazatokról szól. Nem pedig az emberek érdekeiről. Szavazatot meg propagandával fognak gyűjteni.

Mellesleg Bp-n dolgozok 20+ éve, 5 évet éltem Zuglóban, és jelenleg Budaörsön lakom. Szóval igen, van némi tapasztalatom a Bp-i emberekkel. Főleg mikor Zuglóban éltem és kiderült, hogy vidéki vagyok, kb. mintha valami hajléktalan lennék, úgy néztek rám a panel proli szomszédok.

Az akkori barátnőm aki miatt Zuglóba költöztem, mikor találkoztam a szüleivel és meséltem az életemről, úgy kezeltek mintha én egy közművek nélküli csöves putriban nőtem volna fel.

Aztán mikor közöltem velük, hogy egyébként vidéken is van már net vagy 20 éve, meg vezetékes víz is, a csatornáról nem is beszélve, akkor ilyen erőltetett kínos vigyorral mondja, hogy "tééényleg?".

Jó tehát akkor egy ilyen típusú embereknél szerinted nem olaj a tűzre, ha az ellenzék azzal kampányol, hogy a vidék csak agymosott, krumpli, 1 bites, alkoholista Fidesz szavazókból áll?

Vagy ez ha így is van, szerinted helyes propaganda alap a szavazatok gyűjtésére?

Nem degradálja még jobban az amúgyis egyre jobban lenézett vidéki embereket?

Mondom, nekem van bőven tapasztalatom budapestiekkel. És évről évre egyre rosszabb, ha a vidéki emberek megítéléséről van szó. Ebben pedig bármennyire is fáj neked, az ellenzék is jócskán közreműködött.

2023. jan. 10. 01:59
 13/18 anonim ***** válasza:
76%
Az lmbtq, a libsi, a tanár és egyéb társai mind-mind külföldi? Soros magyar állampolgár és nagyon jó példa az oktalan gyűlölködésre. A fidesz igenis az ellenzéket mocskolja és a magyarokat nyomja le. Mindig ezt csinálta. Ébredj már fel ember!
2023. jan. 10. 02:03
 14/18 anonim ***** válasza:
85%

"komfort nélküli putriban"

A komfort nélküli még nem feltétlen putri, a kettő nem jár együtt, bár ezzel a kifejezéssel, hogy putri, nagyon bőkezűen bánnak egyesek...

"Mert azt hiszik azok igénytelenek."

Az igénytelenséget ált. erős sértésként értelmezi mindenki, ugyanakkor abban van igazság, hogy ott, ahol az udvaron van víz, azonban a házban nincs, az mindképp az igény hiánya arra, hogy a házban is legyen víz! Ugyanis ott, ahol az udvaron van víz, ott a házban is lehetne! Tanyán is! Hisz csak be kell vezetni a házba. Teljesen mindegy, hogy az vízhálózati víz vagy kúti víz, esetleg ciszternába gyűjtött esővíz, mindegyiket belehet vezetni.

"Ismerek tanyán lakó embereket. Nem a legtájékozottabbak sajna. Kifejezetten nehéz velük kommunikálni (többnyire), egysíkú gondolkodás, összeesküvés elméletek."

Ez általánosítás és az pedig minden esetben hülyeség, de úgy egyébként elmondható az, hogyha valakivel nehezen tudsz kommunikálni, az bár kézenfekvő lenne, hogy rajta bukik a dolog, de igazából rajtad, ez intelligencia és kommunikációs készség függvénye, hogy mindenkivel szót értesz-e vagy sem. Tehát az, hogy kitudod-e billenteni az "egysíkú gondolkodásból" vagy megtudod-e győzni arról, hogy nem több az elképzelése, mint egy "összeesküvés elmélet", az rajtad múlik, nem rajta, mert ezt úgy kell megtegyed, csak úgy sikerül, ha a szellemi fölényed nem mutatod!

2023. jan. 10. 07:16
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

Vidékről származom és nagyon sok tanyasi embert ismerek. Valakit a kényszer vitt a tanyavilágba, valaki maga választotta, más meg ebből él.

Attól, hogy valaki tanyán él, az nem jelenti azt, hogy komforttalan az ingatlana és hogy putris. Azt sem jelenti, hogy önfenntart, állatai vannak és több hektárnyi földje.

Nincs vezetékes víz. És? Települések szélein sem mindenhol van, üdülőövezetekben, frissen beépülő területeken. Fúrat az ember magának egy kutat és be is vezetheti a házába a vizet, na bumm. Áramot tud magának termelni (ha az sincs), vagy ha éppen nem, akkor ott van a generátor. A fűtését megoldja akár a saját eredejéből.

Szerintem nem egyszerű élet a tanyasi élet. Ott valahogy sokkal jobban találkozik az ember a természet visszajelzéseivel, jobban tud alkalmazkodni, együtt létezni vele. Egy tanyasi a saját bőrén érzi, hogyha pl. nem sütött a nap, lemerülnek az akksijai és a generátorából is kifogy az üzemanyag, akkor aznap nincs világítása, sőt... vize sem, mert nem megy a kútszivattyú. Ha kivágja az összes fáját és nem pótolja előrelátóan, nem lesz mit eltüzelni. Előrelátó, tervez, sokkal talpraesettebb szerintem, mint egy panellakó, akinek ilyenkor addig terjed a kapacitása, hogy felhívja a szolgáltatót, hogy "mivan he?".

Nem élnék így, de nem nézem le a tanyasiakat, sőt. Inkább felnézek rájuk, amiért ők képesek így élni és sok esetben el sem tudnak képzelni más életformát. (Persze nem a kényszerűen tanyasiakra gondolok itt.)

Egyszer táboroztam önkéntesként egy nyarat Svédországban egy erdő közepén. Egyetlen csap volt a ház oldalán (tóvízzel), a wc alomszék, zuhanyozni a tóparton kiépített "zuhanyzóban" lehetett, vagy ugrás a tóba, kimászni, tusfürdő, sampom, ugrani és kész. Majd felmászni a hegyre a szállásra. Puritán, mégis mindenünk megvolt. Áram volt, forróvizes dézsa, kényelmes ágy, rend és tisztaság. Az egész terület egyetlen pontján volt térerő, én imádtam. Nem tudnék életvitelszerűen így élni, mert egyszerűen mást kíván már a 21. század, de becsülöm azokat, akik igen. Ad egy megmagyarázhatatlan szabadságérzetet ez az egész.

2023. jan. 10. 12:39
 16/18 anonim ***** válasza:
7%

"A komfort nélküli még nem feltétlen putri"

Viszont a putri az putri, még akkor is ha komfortos. Lehet itt szépíteni a dolgot, az emberek többségében a "tanya" nem egy pozitív fogalom és nem ok nélkül nem az :)

2023. jan. 10. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

Akinek a fejében a tanya=putri, az vagy életében nem látott még közelről tanyát, vagy éppen csak olyat, ahol szegényebb és egyben igénytelenebb család él.

Ellenben mondjuk egy cigány negyed lehet a belvárosban is telis tele putrival, az még is pozitívabb, mert az nagyváros közepe, nem tanya? :)

2023. jan. 10. 14:09
 18/18 A kérdező kommentje:

Aki tudja milyen egy komfortos paraszt ház tudja miről beszélünk de aki a városon kívül csak a tévébe látott ilyet az nem is tudja miről beszél.

A putri az igénytelen, piszkos össze dőlt ingatlan ahol a patkányok eszik le éjjel a lábad.

Mamám haza gyönyörű volt és város külterületén megállta volna a helyét.

Másik rokonom olyan részen él ahol több ház van.

Víz is van bent, de elmodanam városban az az ingatlan érne úgy 30 milliót. De aki érti érti aki nem az nem ilyen okos emberek emberek élnek Magyarországon.

2023. jan. 10. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!