Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mért nézik le azokat az...

Mért nézik le azokat az embereket akik tanyán laknak?

Figyelt kérdés

Most olvasoltam egy kérdést Gyk-on ahol párkapcsolati témában kértek segítséget mégis a kérdező lakásárol szólt a téma mert ott nincs víz.

Oké komfortos de nekem mamámék nagyon szép tanyán laknak ott is csak az udvaron van víz.

Nem értem az embereket. Mért kell le nézni akárkit is.

2023. jan. 9. 21:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%

Hát amikor olyan kérdést olvasok, hogy 40+ évesen maradjak mamahotelban vagy költözzek le tanyára a világ végére akkor nekem sem éppen a nagymama nagyon szép tanyája jut eszembe.

Nem az a jó szó, hogy lenézik az ilyen embereket. De valahol érthető, hogy egy mai ember nem arra vágyik, hogy komfort nélküli putriban éljen a világ végén.

2023. jan. 9. 22:03
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert azt hiszik azok igénytelenek .
2023. jan. 9. 22:08
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
mindenki ott lakik ahol tud akinek van pénze meg ott ahol akar
2023. jan. 9. 22:21
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak pedig igényes tanyák modern házzal, víz, gáz, áram fűtés pazarul megoldva. De nem ez a jellemző.
2023. jan. 9. 22:22
 5/18 anonim ***** válasza:
91%
Egy tanyasi emberben lehet sokkal több érték van mint a házában- emberileg. Elege van sok embernek a nagyvárosokból és jó félrevonulni a világ zaja elől, önfenntartásba kezdeni, sokkal békésebb és nyugodtabb, talán boldogabb is, egyszerűen, de kiegyensúlyozottan, kevesebb stresszel.
2023. jan. 9. 23:14
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

#5 Tegyük hozzá, ez egy erősen idealizált kép a békésen, boldogan, világtól elvonulva élő tanyasi emberről.

Alapvetően külön kell szerintem választani azokat akiknek olyan tanyájuk van amin kvázi üzemszerűen termelnek, ebből élnek, közben persze bejárnak a városba és az egész gazdaság fenntartása nem kis összegbe kerül.

Megint más történet az, ha valaki félig-meddig tudatosan elvonul a világtól és elvan az egyszerű életével.

Viszont van az általam említett réteg is, aki valójában életében nem lakott tanyán. Nem is azért menne oda, mert annyira jó ott, csak se egzisztenciája, se emberi kapcsolatai, se pénze, se szociális készsége.

Azt viszont elvárná, hogy legyen egy ellenkező nemű fél, aki az egész életét beáldozza arra, hogy egy kvázi élettelen ember használati tárgya legyen távol mindenki mástól. Valahol érthető, hogy az ilyesmi nem egy vonzó opció a többség számára.

2023. jan. 10. 00:41
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Ismerek tanyán lakó embereket. Nem a legtájékozottabbak sajna. Kifejezetten nehéz velük kommunikálni (többnyire), egysíkú gondolkodás, összeesküvés elméletek. Gondolom, hogy a saját életüket jól meg tudják oldani napi szinten. Ez biztosan előny.
2023. jan. 10. 00:49
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez mind szép és jó #5, mármint csak így leírva.

A valóságban meg van a tanya/önfenntartás, meg vagy TE. És ennyi. Se nyaralás, se semmi, mert a tanyáért élsz. Az állatok nem etetik meg magukat, a növények nem öntözik meg magukat, és még hosszasan sorolhatnám.

Plusz ma ez az önfenntartás is akkor működik, ha lopod hozzá az energiát, meg a takarmányt.

Vagy azt csinálod mint tesómék, hogy minden pénzüket beletették a tanyába és az önfenntartó rendszerbe. Majd 6-7 év után visszaköltöznek a városba :D

Az a 6-7 év semmi másról nem szólt nekik, mint az állatok és birtok menedzseléséről. És SOKKAL több stresszel járt mint egy átlagos kisvárosi családi házban élés.

Úgy kiégtek a nagy természetben, hogy imádkoztak azért, hogy féláron vegye meg valaki birtokot, csak húzhassanak már el onnan :D

Pedig nem állt távol tőle a gazdálkodás, mivel baromfik, sertések, és marhák között nőtünk fel. Egész gyerekkorunk a haszonállatokról, meg a kertről (is) szólt. Mégis változnak az igények. Ma már ezer millió dologgal töltheted a szabadidőd, miért pont ganézásra fordítanád?

Persze megértem azokat is, akik betondzsungelban 10 emeletes panelban szocializálódtak.

De mindez csak elméletben szép. A valóságban még azok is elbuknak akik ebben nőttek fel. És nem csak tesóm példáját tudom felhozni, jó pár embert ismerek akiknek beletörött a bicskája a tanyasi életbe.

Én egy egyszerű Pest megyei családi házban élek, 10 szem tyúkot tartok, meg mindig van 2 ellős anya nyúl, és egy bak, egy kutya és 2 cica. Meg kb. egy 20m² konyhakert.

Ez a pár szem állat minden nap legalább 1 órát elvisz, nyáron még többet.

A kertről nem is beszélve. Bár idén már semmit nem fogok ültetni, mert ez a szélsőséges időjárás és a poloska invázió mindent elpusztít már 3. éve.

Ja és az ugye nem kell részletezni, hogy ha takarmányosnál veszed a kaját az állatoknak, akkor bizony 2x árba fog kerülni a hús meg a tojás.

Akiket ismerek tanyasiakat, és bevált nekik ez az életmód, ők mind ebből élnek. Nem munka után este 6-7-ig nyomják még a ganét meg foglalkoznak az állatokkal.

Meg nem munka előtt reggel 5kor azért kelnek, hogy megetessék a jószágot. Nem, nekik ez a megélhetésük és pont.

A kérdésre meg a válasz egyszerű: aki nem Bp-en, vagy egyetemi városban él, az egy műveletlen, fogatlan, alkoholista, igénytelen proli. Legalábbis évek óta ezzel a propagandával etetik a nem Fidesz szavazókat.

Azt meg ugye nem kell részletezni, hogy vannak jó pár száz ezren Magyarországon, akik világ életükben csak aszfaltot meg betont láttak. Nekik nem nehéz beadni, hogy tanya=4 elemit végzett paraszt.

2023. jan. 10. 01:13
 9/18 anonim ***** válasza:
31%

Az iskolákban is elemi iskola lesz nemsokára. 4 elemi lesz a kötelező?

Mutass már egy példát arra, hogy milyen propagandával etetik a nem fidesz szavazókat? ez tényleg érdekelne.

2023. jan. 10. 01:21
 10/18 anonim ***** válasza:
87%

#8 Mondjuk nem értem miért kellett belekeverni a demagóg proli Fidesz propagandából építkező kényszerképzeteidet hogy a "köcsög pestiek" meg "értelmiségiek" mindenkit lenéznek ezért gyűlölni kell őket mert csak...

Sajnos ebből látszik a kormány gyűlöletpropagandája, hogy zsigerből gyűlölni kell mindenkit aki nem rájuk szavazott...

2023. jan. 10. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!