Mit tehetnék a penész ellen?
az a problémám hogy penészesedik a ház.legjobban a szobánk.van egy 20 hós kislányom is.és ez neki nem túl egészséges.
már tavaly is használtam Savót,de egy hónap múlva újra kijön a penész.és lássuk elég büdős,nehéz kiszellőztetni,meg mindent letakarítani,kimosni amivel letakargatok mindent.nem is ez a baj hanem hogy mindezt havonta végezzem el.
nem tudtok valamit ami legalább 2hónapig kitart,ha nem is egész télen?
a szekrényben ami a hideg fal mellett van (a másik része nem),abba direkt nem pakolok sok cuccot csak a kabátokat.szóval tegnap vettem észre hogy a kabátok elkezdtek penészesedni.moshatom ki őket,de ez a legkevesebb.
mit tudnék tenni hogy a szekrénybe ne legyen penész?nincs erre valami szekrénybe való penészirtó?
mielőtt valaki azt mondaná hogy pakoljak át másik helységbe ahol nincs penész,elmondom hogy anyósék lakunk és egy szobára vagyunk korlátozva.tehát még a ruhák is itt száradnak a szobában ruhaszárítón.
bocsi hogy hosszú voltam!
Anyukám mindig hypóval mossa le a falat,náluk egész télen nem jön ki újra.
Nálunk viszont kívül,belül le van szigetelve a fal azóta nincs penész,előtte fekete volt tőle :S
én is próbáltam már szavot,meg valami mást is ,de a nevére nememlékszem.az ecetes víz is jó mint minden de csak ideig-óráig.mondjuk az ecetes víz max 2 hétig jó.
nekünk nincs leszigetelve a ház,tudom hogy ez a fő probléma.
de a szekrénnyel mit lehetne kezdeni mert arra ötletem sincs.
"ceresit stop páraelszívónk 2 is van,de őszintén nem ér semmit,illetve nem sok semmit."
Vegyszer ennél jobb nedvességmegkötő nincs. Az elektromos tud ennél többet kicsapatni.Abban van több teljesítményű.
A penészt csak a hypo öli meg az ecetnek semmi értelme.
azt hiszem maradok az ideig -óráig tartó megoldásokkal.sajnos :(
de ha időközben találnék valami csodaszert feltétlen szólok!
:)
Az utolsónak részvétem a villanyszámlához.
Én is feltettem ma egy ilyen kérdést, sokkal később, csak most láttam a tied. A próblémám hasonló, már a fene ki van vele...
Én vettem Ceresitet. Két napig csak azt néztem, hogy van-e már benne víz. Elég szánalmas voltam, látszik, h nincs jobb dolgom a penészírtáson kívül. Szerintem ezt nem is lehet kiírtani. Mindent befújtam tömény hipóval, remélem aki olvassa, jót nevet, hogy ennyi eszem van. De már egyszerúen nem tudok mit tenni!!!! Különben meg nem lett semmi, a penész első körben kiröhögte, másodikra eltűnt, és a fal színe is maradt, csak a fejem fáj egy kiscsit...
Egyszer gubiztam munkahelyemen - jó öreg tesco - egy selejtes páramentesítőt szekrénybe, de nem akarták eladni nkem. Ilyen lila valami volt, por szerű egy dobozban, ami szívja a nedvességet, direkt szekrénybe. Nos, azóta sem találtam hasonlót, pedig az bíztató volt. Itt olvastam, hogy krétát ágynemű tartóba, most ezt akarom kipróbálni a szekrénybe, vagy sót egy kis tálba. Gyűlölöm ezt a szennyet. Én nem anyósomnál, hanem anyámnál élek a párommal, aki a szavóra esküszik, anyám meg a csodára. Mi is egy szobára vagyunk korlátozva, szóval sejtem mit érzel. Én is a gyerekem féltem, hisz ha már egyszer penészes a cuccunk, azt visszük magunkkal, ha egszer végre elmegyünk innen, és egy új otthonban nem akarok tovább a penésszel küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!