Térképmásolat, helyrajzi számok, tulajdoni lap ki/lekérése?
E-közműn pontosan meg tudod nézni a helyrajzi számot.
Utána már csak pénzért le tudod kérni a tulajdoni lapot.
1/
Igen,de nem ingyen
2/
Ez már nehezebb dió :
-a tulajdoni lapból kiderül, h. (elvileg) hány tulaja van az ingatlannak.
Ha mázlid van, csak 1.
Ha nincs mázlid : több
Ha végképp nincs mázlid : a többöl néhány nem elérhető.
Ezt hívják dugába dőlésnek, ráadásul az ingatalant továbbra se gondozzák, épül rá valaki stb.
EZ KELLNE TÖRVÉNYNEK MEGOLDANIA ! (DE nincs jelenleg ilyen.)
Nem kell neked hiteles tulajdoni lap. Elég egy másolat. Az ingyenes.
Én pár éve bementem a földhivatalba, monitoron megmutatták az adott területet, ezzel megvoltak a helyrajzi számok, az alapján megmondták, kik a tulajdonosok, név, cím. Már nem tudom, de vagy 5 egymás mellett fekvő földdarabot kérdeztem. Most meg már ugyanez neten is megoldható, otthonról.
Nagymamám 50+ korában valami hihetetlen oldalágon örökölt egy olyan belterületi telekből valami 6/144-ed ahova már út sem vezetett, már gyerekkorában is elhagyatott volt. Ezt a 6/144-edet ~30 évvel később megörökölte a két lánya(3/144ed) úgy, hogy nem is tudtunk róla csak ekkor derült ki. Na mi hárman vagyunk tesók, a másik 3/144-ed 5 felé menne.
Konkrétan örülnék ha nem lenne ez a 1/144 tulajdon. A teljes tulajdoni lapja szerintem vastagabb mint a biblia.
Nagyinak volt egy másik 1/3 öröksége egy olyan kis telekből ami magában már nem beépíthető, de a szomszédnak jól jött volna. Bekopogott, kézbecsaptak, a másik kettő is eladta, szóval igen előfordulhat, hogy beesik a vevő és nem vasvillával várják.
6.
/144-es tulajdoni hányad az semmi.
Nagyon gyakori a /10-99 ezer, százezresek, sőt milliósat is láttam már. Az már durva.
Ez úgy működik, hogy az első valakinek van 1/10-ed része, a másodiknak 9/10.
Első meghal, 3 örökös marad utána. Mindegyik 1/30-ad részben lesz tulajdonos. Míg a második tulajdonos 27/30-ad részben.
Remélem érthető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!