Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van itt esetleg villanyszerelő...

Van itt esetleg villanyszerelő aki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Üdv. A villanyórától fel jön 3 db alu vezeték 2 fekete 1 db piros. Egyik fekete és piros közt mértem feszültséget 230v, másik fekete és piros szintén 230v a két fekete közt 0v Érintés nélküli feszültség keresővel néztem a két feketébe van áram a pirosba nincs. El magyarázná nekem valaki ilyenkor mi van?

2022. dec. 6. 16:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%
#10 Szerintem fuss neki még egy párszor annak amit a #9 leírt. Előbb utóbb megérted. :)
2022. dec. 6. 19:34
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

"Egyik fekete és piros közt mértem feszültséget 230v, másik fekete és piros szintén 230v"

Ezt írta a kérdező. Azt hogy nem tudtok olvasni és baromságról beszéltek, nem vagyok hajlandó magamra venni, részemről a vitának ezt a vonulatát lezárom.

2022. dec. 6. 19:39
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

#12 kedvéért Kérdező egy olyat csinálj már, hogy ha valamerről viszel egy hosszabítót és a piros és a hosszabító nullája vagy védőföldje között mérsz, na akkor mit mutat??

A piros-föld és a piros-nulla között 0V-nak kellene lenni, a piros és a fázis között meg 230V-nak. Ha ez megvan, akkor megnyugodhat mindenki, hogy a piros az továbbra is a föld vagy a nulla.

2022. dec. 6. 19:43
 14/25 anonim ***** válasza:
78%
#12 Gondolon nem szakmabeli vagy. Ha igen az nagyon nagy szégyen ránknézve.
2022. dec. 6. 19:45
 15/25 A kérdező kommentje:
A konnektorokat ellenőriztem. Minden stimmel. Fázis nulla 230v fázis védővezető 230 v és nulla védővezető közt 0v
2022. dec. 6. 19:55
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Itt mindenki csupán találgatni tud látatlanban.

Ennek ellenére az értelmes és logikus válaszokat lepontozza a sok-sok analfabéta.

Ez a gyík...

2022. dec. 6. 20:08
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

"lehet, hogy az első kiselosztóban történt a PEN szétválasztás, elég nagy f@szság"

Vagy 30 évig volt ez hivatalos...

2022. dec. 7. 00:26
 18/25 anonim ***** válasza:

12# próbálj tovább olvasni, ne ragadj le az elejénél.

15# próbálj a kérdésre is válaszolni, sajna egy-két mérés ből ez nem egyértelmű; mi-mi.

És egyeltalán mit szeretnél ami miatt szédted szét.

2022. dec. 7. 06:46
 19/25 A kérdező kommentje:
Mert 3 alu vezeték plusz réz össze volt sodorva egy sorkapocsba rögzítve és eléggé szét van égve meg zizegett is.szerettem volna tudni melyik a fázis melyik a nulla és melyik a védővezető. Csak mivel mind a két fekete alu vezetékben feszültség van így tanácstalan vagyok mi a teendő. Mitől van két fázis? A villanyóra blombálva van ott nem tudom meg nézni!ha ott szétválasztották a pent akkor fázis, nulla és védővezetőnek kellene lennie! Ha nem akkor fázis és pen vezetőnek amit egy kiselosztó dobozban szét kell választani. Ez tiszta! De két fekete vezeték az értéke nulla ez arra következtet hogy az két fázis. Mit lehet ilyenkor tenni hogy fázis legyen illetve nulla és védő?
2022. dec. 7. 07:38
 20/25 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Vakon:

Ahol kijön az órából a vezeték megkeresném, elvágnám, megtoldanám és újrahúznám az első dobozik.

Ahol az órából kijön nem valószínű, hogy gond lenne, ha igen akkor hívni kell az E-on-t.

2022. dec. 7. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!