Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak én nem bírom a panel...

Csak én nem bírom a panel életet? Túlreagálnám?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, 9éve élek panellakásban. Kolozsvárról költöztünk szegedre, elötte egy kissé rossz, de bőven élhető állapotú, a panellakáshoz képest 3szor akkora házban éltünk, ami egy tanya volt. nagyon szerettem ott élni. ám azonban édesanyám úgy döntött, hogy jobb lesz nekem, ha Magyarországon kezdem el az általános iskolát, úgyhogy a tanya eladásra került(természetesen vicc összegért, amit a mai napig nem értek). Én világ életemben rettegtem attól, hogy azt az erdélyi szabadságot, amiben éltem, elveszik tőlem. Szeged kertvárosi részei nagyon tetszettek, a többi viszont egyáltalán nem. Mivel anyámnak fontosabb volt egy ingatlan állapota, mint a típusa, ezért egy másfél szobas panellakás mellett döntött, mondván hogy ez nekünk bőven elég lesz. Amikor megtudtam a hírt, napokig sirtam. A beköltözés napjától kezdve a kedvem, és a személyiségem sose volt a régi. Egyszerűen undorodtam, és szégyeltem kijönni a lépcsőházból, főleg mostanában, mivel a lakótelepi játszótéren csövel mindig vagy 6-9 ember, aki ismer, és nekem egyszerűen más sok hogy nyugodtan se tudok kimenni egy kis friss levegőt szívni.

Mostanában a kertvágyam elég durván eltünt, most azzal szenvedek, hogy másfél szobás, ami azt jelenti hogy a nappali, meg a szobám közt van egy ajtó, ami ráadásul nem szigetel semmit, és küszöb sincsen. Minden áthallatszódik, ha áthívnám a haverjaimat vagy a barátnőmet, akkor semmiről nem tudnánk beszélni, barátnőmmel nem tudnék semmi olyat csinálni mert anyám hallja.

Ráadásul 2 hete mamám is velünk él, így végképp pokol az egész. Hiába könyörögtem anyámnak, hogy ha nemis házba, akkor legalább egy 3 szobás panellakásba költözzünk, amiből az egyik szoba egyáltalán nem szomszédos a többivel, de azt mondta hogy ezt a 2 évet bírjam ki, utána ha 18 leszek, odamegyek ahova akarok, DE EZ A LAKÁS MARAD! Van a lakásból 50% részesedésem, ez nemtudom hogy annyira elhanyagolható dolog-e, hogy anyámat feljogosítsa arra hogy igy beszéljen velem.

Félreértés ne essék, nem sajnáltatni akarom magam, és hálás vagyok azért hogy van tető a fejem felett, csak meg szerettem volna osztani, és elolvasni a véleményeiteket, tippjeiteket. köszönöm aki elolvata!

2022. dec. 4. 12:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

10.

2 embernek tökéletes. A kérdezőék esetében biztos az lenne. Szerintem a kérdező pl. itt még a legkisebb szobában is ellakna, ha az azt jelentené, hogy az anyja nem azt hallgatja a szó szerinti szomszéd szobában, hogy a barátaival beszélget, vagy a barátnőjével szexel.

[link]

Pl. itt lehetne a 9 négyzetméteres szoba a kérdezőé, a középső szoba az anyja hálószobája és lehetne egy külön nappalijuk is. A legkisebb szobába is elfér egy ágy, egy szekrény, egy íróasztal és még marad egy kis hely. Mást meg lehet pakolni más szobákba. Igen ebbe is bele lehet kötni, de mindjárt jobb az elosztása a kérdező szempontjából, mint a mostani 2 szobásuk.

2022. dec. 4. 16:16
 12/15 NTBS ***** válasza:
65%
Anyukádnak van igaza. Kiskorú vagy, így a tulajdonjogodat nem gyakorolhatod. És ne haragudj, de 16 évesen nem látsz át mindent. Ha te elköltözöl egyszer, anyud mit csináljon a 3 szobás lakásban magában. Úgyhogy várj 2 évet és szabad vagy mint a madár.
2022. dec. 4. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
72%

13. Én egyedül magamnak majdnem 3 szobásat vettem, csak pont akkor vettem idén év elején, amikor berobbantak az árak és hirtelen felment pár hónap alatt 25-ről 30 millióra az átlagár nálunk. Szóval végül épp találtam egy 47 négyzetméteres picit kisebb másfélszobást.

Ahogy a 11-es írta egy 3 szobás panel nem egy wasistdas, az általában valójában 1 szoba + 2 félszoba. Nappali + háló + valami random szoba (vendégszoba, dolgozószoba, stb), ha egyedül lakik valaki. És a közös költsége, rezsije sem drágább, mert általában ezek valahol 53-56 négyzetméter körül vannak, szinte akkorák, mint a másfél-két szobásak, csak más a szobák mérete.

2022. dec. 4. 16:24
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

Hát isten hozott egy olyan helyre,amilyenben él a emberiség többsége azaz rajtad kívül még több milliárd ember. Te is meg fogod ezt szokni,de gondolj csak arra hogy Hongkongban vagy Tokióban sok lakás 5-10M2,azaz egy lyukban élnek. Na az tényleg sz@r..

Ott van a pénz és a megélhetés ahol sok az ember. Szép Őzikékkel,meg falevéllel nem laksz jól az istenháta mögött.

Meg fogod szokni a várost,és a kisebb lakást.

2022. dec. 4. 18:55
 15/15 A kérdező kommentje:
mivel már nagymamám is velünk él, ezért tényleg sokkal jobb lenne a 3 szoba, hogy szegénynek ne egy matracon keljen nyomorognia a nappaliba anyám mellett. a 9négyzetméter nekem tökéletesen elég, csak egy franciaágy, íróasztal, meg egy kisebb szekrény férjen el benne. az meg ne legyen már probléma hogy anyám mit kezd majd 3 szobával egyedül... főleg hogy nem egyedül lesz mert ott van nagymamám. Az meg hogy gyerek vagyok ez nyilván igaz, de azt se felejtsük el hogy a válaszolók fele 3-4 évvel fiatalabb nálam...
2022. dec. 4. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!