Csak én nem bírom a panel életet? Túlreagálnám?
16 éves vagyok, 9éve élek panellakásban. Kolozsvárról költöztünk szegedre, elötte egy kissé rossz, de bőven élhető állapotú, a panellakáshoz képest 3szor akkora házban éltünk, ami egy tanya volt. nagyon szerettem ott élni. ám azonban édesanyám úgy döntött, hogy jobb lesz nekem, ha Magyarországon kezdem el az általános iskolát, úgyhogy a tanya eladásra került(természetesen vicc összegért, amit a mai napig nem értek). Én világ életemben rettegtem attól, hogy azt az erdélyi szabadságot, amiben éltem, elveszik tőlem. Szeged kertvárosi részei nagyon tetszettek, a többi viszont egyáltalán nem. Mivel anyámnak fontosabb volt egy ingatlan állapota, mint a típusa, ezért egy másfél szobas panellakás mellett döntött, mondván hogy ez nekünk bőven elég lesz. Amikor megtudtam a hírt, napokig sirtam. A beköltözés napjától kezdve a kedvem, és a személyiségem sose volt a régi. Egyszerűen undorodtam, és szégyeltem kijönni a lépcsőházból, főleg mostanában, mivel a lakótelepi játszótéren csövel mindig vagy 6-9 ember, aki ismer, és nekem egyszerűen más sok hogy nyugodtan se tudok kimenni egy kis friss levegőt szívni.
Mostanában a kertvágyam elég durván eltünt, most azzal szenvedek, hogy másfél szobás, ami azt jelenti hogy a nappali, meg a szobám közt van egy ajtó, ami ráadásul nem szigetel semmit, és küszöb sincsen. Minden áthallatszódik, ha áthívnám a haverjaimat vagy a barátnőmet, akkor semmiről nem tudnánk beszélni, barátnőmmel nem tudnék semmi olyat csinálni mert anyám hallja.
Ráadásul 2 hete mamám is velünk él, így végképp pokol az egész. Hiába könyörögtem anyámnak, hogy ha nemis házba, akkor legalább egy 3 szobás panellakásba költözzünk, amiből az egyik szoba egyáltalán nem szomszédos a többivel, de azt mondta hogy ezt a 2 évet bírjam ki, utána ha 18 leszek, odamegyek ahova akarok, DE EZ A LAKÁS MARAD! Van a lakásból 50% részesedésem, ez nemtudom hogy annyira elhanyagolható dolog-e, hogy anyámat feljogosítsa arra hogy igy beszéljen velem.
Félreértés ne essék, nem sajnáltatni akarom magam, és hálás vagyok azért hogy van tető a fejem felett, csak meg szerettem volna osztani, és elolvasni a véleményeiteket, tippjeiteket. köszönöm aki elolvata!
Kétségtelen tény, hogy a gyönyörűséges Erdély és a tanya nagysága, szabadsága, a természet közelsége után egy szegedi 1,5 szobás panel hatalmas váltás minden szempontból. Ez mindenkit megviselne, aki nem maga választja.
Viszont én is azt tudom mondani amit édesanyád, hogy 2 év múlva nagykorú leszel, magad döntesz az életutadról. Akár visszamehetsz Erdélybe, vagy itthon vehetsz tanyát, komfortosabb, lakható présházat. Ezeket a mostani árakhoz képest gombokért adják. Ha esetleg édesanyád is tudna segíteni anyagilag az 50%-os tulajdonlásod fejében, máris közelebb kerülsz a vágyott célodhoz. Ha nem tud segíteni, akkor ne erőszakoskodj vele, hiszen te is tudod, hogy az egész élete rólad szól, mindent azért csinál, hogy te tudj haladni.
Legyen ez a kitűzött célod - tanulás, gyűjtögetés - addig meg próbáld nézni a jó oldalát, hogy összkomfortos életed van, nincs gondod földműveléssel, minden szolgáltatás és szórakozási lehetőség a szádban van.
16 éves vagy, az élet millió lehetőséget kínál, hogy boldog légy, semmiről nem vagy elkésve. A barátokkal, majdani barátnővel lehet alkalmat és helyet találni a bulizásokra, vagy intimebb együttlétekre, ezt már sokan megtapasztaltuk.
Ami a legfontosabb, hogy tanulj, tanulj, tanulj, akkor majd könnyebben eléred amit szeretnél!
Jó lett volna a válaszod, sőt hasznos, de az utolsó mondatodért kár volt!
A Kérdező NEM ROMÁN, hanem magyar.
Neked mi a fene bajod van?
Kolozsvár az Romániához került, de attól még aki magyar az magyar, a német az német, az olasz az olasz, a világ bármely pontján.
Nem az állampolgárság szabja meg a hovatartozást, ráadásul a Kérdező nyilván magyar állampolgár, vagy kettős.
4. Én is szegedi vagyok. 2-3-4 szobás panellakások mind mennek 30-35 millió körüli áron állapottól és sok mástól függően itt. Igen, ha a kérdezőék panelje a városon belül jó helyen van, panelprogramos, felújított szép, akkor ha eladják simán kaphatnak érte annyit, hogy egy 3 szobásba tudjanak menni. Ja és csak szólok, hogy a 2 (másfél) szobásak is pl. olyanok, amiben a kérdező lakik az 53 négyzetméter (ismerem az elrendezést a leírása alapján, ahol a szobák a folyosóról nyílnak, de egymásba is van ajtajuk), de vannak 3 szobásak szintén 53-56 négyzetméter körül, csak más az elosztásuk ugye. Pl. van olyan 2 szobás, ahol a 2 szoba mérete 26+12 négyzetméter, de van olyan háromszobás, ahol pedig 18+12+9 négyzetméter a három szoba, vagyis szinte ugyanakkora. De a kérdezőnek mégis rengeteget jelentene ez a változás, mert hiába picit kisebbek, mégis 3 különálló szoba lenne a lakásban.
A kérdező most ilyenben lakik:
Ilyet lenne jó, ha vennének:
Ezeknek az ár különbsége sokszor nulla forint vagy minimális.
10.
Állj! Jó, hogy rávilágítottál még egy pontra: négyzetméter.
Hiába a 3-4-5 szoba, ha akkorák mint egy WC.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!