Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Előfordult már valakivel,...

Koko kérdése:

Előfordult már valakivel, hogy két biztosítónál is tettetek bejelentést? Nálunk vízkár volt.Először én a lakás biztosítójánál, közben a közös képviselő is a ház biztosítójánál. A saját biztosítómtól beérkezett összeget gyorsan visszautaltam.

Figyelt kérdés

Ugyanarra a kárra csak egy biztosítóhoz lehet benyújtani a kárigényt!

Vizsgálják ezt a biztosítók? Megkeresik egymást?

2022. dec. 3. 18:48
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

A mai számitógépes rendszernél előbb utóbb kiderül.

Hiába van több helyen biztosításod,csak egy fog fizetni.

2022. dec. 3. 19:21
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, hogy jó dolog volt-e visszautalni. Mi van akkor, ha a társasház biztosítása nem fedezi a te lakásodban lévő vízkárt?
2022. dec. 3. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt három lehetőség van 2 biztositással.

1. Th biztosításra közös szerkezeten keletkezett kár.

2. Th biztosításra a közös szerkezet hibája miatt a te különtulajdonodban keletkezett kár

3. Saját biztosításod ingóságra illetve ha magasabb a biztosításod tartalma akkor a 2. pontban nem biztosított részre.

Jó lenne a pontos helyzetet ismerni.

2022. dec. 3. 20:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

He???

Nálam ugyanaz a kárszakértő jött ki mind a kettő biztosításra és mindkét biztosítás fizetett egy részt, teljesen legálisan

2022. dec. 4. 01:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi T. Kerdező itt válaszolok.

Ebben az esetben is él az amit írtam, (plusz van még egy) de a kárt nem közös szerkezet okozta hanem az ágvezeték. Erre is "jó" a tarsasházi közös biztosítás.

Alap dolog, hogy a téged ért kár bejelentését Te intézed, a kk a tarsasházi tulajdonban lévő szerkezetekre vonatkozó intézi.

(a plusz 1 az lenne, hogy a kárt okozó biztosítása is képbe kerülne.

Kérd szépen ismét a visszautalt összeget. Jár neked.

2022. dec. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!