Mivel tudnám semlegesíteni a kandallóból kiszabaduló füst miatti füstszagot a házban?
Én nem a szag miatt aggódnék...
Ki van kotorva rendesen a kémény?
Ha zárt ajtónál is jön ki füst akkor inkább ne használd amíg nem lesz meg a probléma.
Ha viszont akkor jön ki szag, mikor dobsz még rá fát, akkor várj addig vele míg parázs lesz, úgy nem füstöl annyira.
Kandallónak van levegő ellátása? Mert ha valami régi kályha és modern nyílászárók vannak, akkor nincs rendesen huzat és visszafüstöl.
Nem tudom, mi lehet a probléma.
Ez az érdekes, hogy néhány éves a kandalló, a kémény is, gyakorlatilag új. A nyílászárók is újak.
Zárt ajtónál dőlt ki belőle tegnap a füst, de olyan szinten, hogy alig láttam a szobában és ki kellett mennem az erkélyre, hogy kapjak levegőt.
Huzatja van, mert utána is szépen égett, meg előtte is. Alsó és felső huzat szabályozó is van rajta.
Nem tudom, mi történhetett.
Vagy nem kap elég levegőt, tehát nagyon le van zárva a ház, vagy beleesett egy madár a kéménybe. Mást nem tudok elképzelni.
Amikor begyújtasz, előtte érdemes egy ablakot bukóra vagy résre kinyítani hogy biztosan kialakuljon a kéményhuzat.
Vagy el van dugulva a kémény, vagy nincs bent elég levegő. Mindenképp nézzetek bele a kéménybe, és hányszor szoktatok naponta szellőztetni?
Szén-monoxid érzékelő van?
A kémény hiába új, szezon előtt, évente egyszer mindig ki kell kotorni. Megtörtént?
Mivel tüzeltek benne?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!