Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan jelenthetem ki a...

Hogyan jelenthetem ki a lakcímét a házamból?

Figyelt kérdés
Az én saját örökölt ingatlanomban éltünk az exemmel. Még anyukám írta neki alá a lakcímbejelentőt mikor még élt. Már az én nevemen van az egész ingatlan, hogy tudom kijelenteni vagy így, hogy elhunyt aki neki ezt jóváhagyta akkor már nem is érvényes neki a lakcímkártyája?

#lakcím, kijelentés, ingatlan,
tegnap 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Bemész az önkormányzathoz a tulajdoni lappal vagy az adásvételi szerződéssel, és ha te vagy az 1/1 tulaj vagy haszonélvező, akkor amit kiejtesz a szádon azt megteszik ott neked.:)
tegnap 14:54
 2/9 A kérdező kommentje:
1/1 én vagyok a tulajdonos, öröklés alapján. Van már hagyatéki végzés és tulajdoni lap is jött 2 hete.
tegnap 15:05
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
2. Kormányablakban intézel kényszerkijelentést.
tegnap 15:14
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

2: Akkor csak be kell menni. Érvényes személyi kell még hozzá, a tied.

3: Az sem kell. Bemész és megkéred, és real time kitörölnek mindenkit, aki nem te vagy.

tegnap 15:26
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

A ki- és bejelentés arról szól, hogy hivatalosan ismerteted az állammal a valós állapotot, mi szerint valaki egy adott helyen lakik, ill. nem lakik.

Ebből adódóan, azzal kell kell kezdened, hogy az exed elköltözött már, vagy esetleg még mindig ebben az ingatlanban lakik, mert nem tudod kirakni? Mert ettől függ, hogy mik a lehetőségeid.

tegnap 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Már nem lakik itt, de ide jönnek a levelei
tegnap 17:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát akkor valóban jól írják, kényszerkijelentés. Vagy hogy hivatalosak legyünk: "lakcímfiktiválási kérelem".

[link]

Nem tudom, ez a lap érvényes-e még, de mindenképpen ilyesmi kérdésekre kell válaszolnod:

[link]

tegnap 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha csak tartózkodás volt, akkor 1 év alatt megszűnik.
tegnap 22:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem csak tartózkodás volt sajnos
ma 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!