Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha a kedves...

Mit tehetek, ha a kedves szolgáltató megszüntette az otthoni tv és telefonszolgáltatásunkat?

Figyelt kérdés
Chat-en kommunikáltunk, bejelentettem, hogy meghalt a férjem és szeretném a nevemre íratni a szerződést. Semmi gond, nincs akadálya, felveszi a kérelmet, fogok kapni email-ben egy felhasználói nyilatkozatot, hogy átveszem az elhunyt előfizető szolgáltatásait, amit pontosan kitöltve vissza kell küldenem. Nem jött email, érdeklődtem kb. egy hét múlva ugyancsak chat-en. Megnyugtattak, hogy folyamatban van az ügy, ne aggódjak. Majd egyszer csak sem a tv, sem a telefon nem működött. Közölték, hogy mivel az előfizető elhunyt, megszüntették a szolgáltatást és sajnálatos módon nem történt meg az átírás a nevemre. De köthetek új szerződést, igaz, olyat már nem, amilyen volt és a bekötés 10ezer valamennyi. Panaszt tettem, amire 30 napjuk van válaszolni.
2022. nov. 22. 18:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Hát akivel cseteltél az még a saját cége ÁSZF-ét sem ismerte. Ha már a jogszabályokat nem ismeri. Nem hinném, hogy szembe mernének menni a törvényi és hatósági előírásoknak. A szerződés a szerződő halálával a jogszabályi előírás alapján szűnik meg. És veled új szerződést kötnek.

A 9. oldalon a 3. bekezdést olvasd el:

[link]

A #3-as válaszolóval vitatkoznék, aki szerint az új ügyfélen van a haszon. Általában ha lejár a régebben kötött szerződésem hűségideje, kedvezőbb feltételekkel tudok szerződni. Tehát a régi elvaulton van a haszon...

2022. nov. 23. 11:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A Telekomnál benne van az ÁSZFben, hogy átírathatja az előfizetést:

"Előfizető elhalálozása miatti átírásra vonatkozó speciális szabályok:

Előfizető elhalálozása esetén az örökös/várható örökös (továbbiakban: "örökös") a halotti anyakönyvi kivonattal, annak másolatával, vagy más hitelt érdemlő módon jelentheti be

a) a szerződés megszüntetésére, vagy

b) a szerződés átírására

vonatkozó igényét."

Nálunk is apu nevén volt az előfizetés és a halottival átírták az anyu nevére.

2022. nov. 23. 12:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is átirattam a nevemre a DIGI-nél, amikor apukám meghalt.
2022. nov. 23. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!