Egy új ház építésénél mi kerül 10-15 millióba?
Ha annyiba került, akkor nagyon olcsón sikerült összehoznod.
Egyébként pont van itt egy olyan kérdés, ahol azt írják, hogy egy 100nm-es ház szerkezetkészen anyaggal, fuvarral, munkadíjjal 4 millióból megvan. Hát? Nem tudom...
A telekár abban a 15 millióban nem hiszem hogy benne lenne, mivel mifelénk a 300-400nm-es üres telkekért kérnek kb 20 milliót. És ez még nem is Budapest, "csak" egy vidéki megyeszékhely.
Egy kis isten háta mögötti faluban, ahol se munkahely, se semmi, talán kijön annyiból telekkel együtt. De ott a szállítás főleg ami megdobja. Nem mindegy hogy városon belül kell 3-4km-t szállítani, vagy 100km-t.
Én egyébként két éve építkeztem, telekár nélkül a teljes ház belekerült egy 20-asba. 100nm-es semmi extra nélküli ház.
Ismerősömék háza most lesz kész. Az övék is egy kb 100-as egyszintes ház. Nálunk már van elektromos kapu, padlófűtés, külső szigetelés, riasztórendszer meg pár hasonló dolog. Mondjuk kívül még van mit csinálni a házon, hátul még a kerítés sincs kész. Az ismerősöm elmondása szerint az övék se jött ki 24-25-nél kevesebből.
Mint az első válaszoló írta, ha a szerkezetkész állapothoz képest a befejezés 3-4 millióból megvan. És a szerkezetkész állapot is csak 4 millió, akkor 7-8 millióból fel lehetne építeni egy kulcsrakész házat? Hát?!
Nem értem az emberek mért nyomorognak panel garzonokban, hiszen ennyiből csak az jönne ki.
100m2-es házért 20millió nagyon lehúzós ár... 200eFt/m2?!? Vannak kulcsrakész kivitelezők 117eFt+ÁFA/m2-ért!
Ha az ember maga szervezi, 130-ból kijöhet! Az pedig 100m2-nél 13mFt...
Egy családi ház bekerülési árának főbb részletei:
- telek
- tervezés (kérni kell tételes anyagkiírást és az alapján az anyagköltség kalkulálható.)
- engedélyezési, átírási illetékek
- anyag költség
- szállítási költség
- saját teljesítmény értéke (piaci áron)
- vállalkozók teljesítményeinek értéke (kőműves, víz, gáz, villany, fűtés szerelők, festők,) vállalási áron, ami taratmazza az általuk végzett munka anyag, kiszállási, és egyéb költségeit, a személyi jellegű ráfordításaikat (bér+járulékai) stb.
És a családi házhoz tartozik még, a szerszámtároló, a kerti berendezések, és minden ami a funkcionális működtetéshez kell.
Legális tiszteséges árakon bizony bele kerül 20 MFt-ba alsó hangon.
általába az kerül a leg többe amire a legtöbb pénzt költöd.
papámmal 2 már nagyon sok uj épitésü itongházakat épitettünk 90 m2 körüli lakásokat és kb 16milkába jött ki ennek ára 18 19 milka ha eladjuk.anyibol került ez az egész kevesebbe hogy nekünk csak az anyagra kellet költeni mert ö magának csinálta a házakat én nekem meg segiteni kellet és munkások akiknek fizettünk volna nem voltak mert általában azok az emberek még maguknak se csinálják meg normálisan nem hogy másnak.
ha te is ezen gondolkodsz és bele kezdessz egy ijenbe ne csináld meg azt a hibát amit általába szoktak
egy épitkezést nem szabad el hamarkodni
ha már csak az alapot nézzünk annak nagyon sokat kell álni a falaknak
hogy jol kiszáradjon
mert ezekböl csak késöbb hatalmas nagy bajok jönnek
a jo ház lassan de biztosan épül
nem pedig össze gányolva és hsonlo cimszavakkal "JÓ LESSZ AZ ÚGY"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!