Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért akarta Orbán 2017-ben...

Miért akarta Orbán 2017-ben német mintára visszabontani a 10 emeletes panel épületeket?

Figyelt kérdés

2022. okt. 30. 19:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Gazdaság: Vissza lehet bontani a paneleket, de hol laknak majd utána az emberek? | hvg.hu

[link]

2022. okt. 30. 20:30
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

A parazst Lázárnak volt ez az ötlete

zavarta hogy nagyobb városokban vannak olyan magas épületek amiket ő gyerekkorában még nem látott:D

Amugy anno azt mondta a Lázáka hogy azért kell 2-3 emeletet lebontani hogy a felső emeletek élhetők legyenek, mivel a tető miatt ott melegebb van nyáron.

De a penge Lázár abba nem gondolz bele ha lebontod a 10-9 szintet akkor a 8 as szint felett lesza tető:D

Ennyi esze vana Lázárnak kb

2022. okt. 30. 20:36
 13/21 A kérdező kommentje:

"Hogy ne kelljen annyit lépcsőzni"

A 10-esben mindig van lift,hogy ne kelljen lépcsőzni.

2022. okt. 30. 22:02
 14/21 A kérdező kommentje:

"A panel nem élhető, nem egy életcél. A panel egy átmeneti megoldás"

"Az volt mikor tervezték is."

"Aztán 50 évvel később itt áll az összes, és ebbe vágynak az emberek"

De miért van ez a paradox, hogy mégis sokan ebbe vágynak?

2022. okt. 30. 22:19
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

Az hogy a panel lakások nem élhetőek, és átmeneti lakhatásra lettek kitalálva qwára nem igaz.

Anno a 60 as évektől mikor elkezdték a házgyári lakásokat építeni, nagyon nagy volt a lakáshiány, sokan laktak több generáció is 1-2 szobás régi dohos leromlott álapotú öreg lakásokban ahol méga komfort szint is gyenge volt, sok helyen a wc a folyosón volt nem a lakásokban...

Mikor a panel építések felgyorsultak(70 es évek végétől) olyan emberek jutottak töb szobás öszkomfortos lakáshoz akik eddig méltatlan körülmények között éltek.

Pl: Én emlékszem hogy picigyerek koromban egy 1 szoba konyhás régi lakásban éltünk 4 en, és mikor anyámék megkapták a kiutalást az új építésű 3 szobás lakásra az egy nagy élmény volt.

Ma is kellene építeni az államnak a régi panellakásokhoz mérhető számú lakást és normális áron kiadni, egyből több gyerek születne

Amit a CSOk ra meg adóvisszatéritésre elkölt az állam abbóla pénzből rengeteg fiatal kaphatna megfizethető lakást...

És még valami, a ma épülő társasházak kb 90%-a most is vasbetonból épülének, csak nem előre gyártott elemekből, hanem helyben öntik a betont és igy épitik fel lassan a házat.

A ma épülő társasházak is gyakorlatilag panelházak, csak természetesen mivel a kor haladt előre már nagyobbak a szobák, raknak bele klimát, szigetelik stb...

A kádár rendszerben épült házgyári lakások még minimum 50 évig simán velünk lesznek, és sokan örülnek majd ha tudnak venni maguknak egyet.

Az albérlet piacon is népszerüek, mert kicsi a rezsi, kompakt komfortos egyszerű megfizethető.

És valjuk be egy olyan csoró országban mint Magyarország fontos a lakhatási költség alacsonyan tartása!

Rengeteg viszonylag jómodú ember is lakik ezekben a régi házgyári lakásokban, mert egész egyszerüen nekik az tökéletes lakhatást biztosít és pont:)

2022. okt. 31. 06:26
 16/21 A kérdező kommentje:

"a ma épülő társasházak kb 90%-a most is vasbetonból épülének, csak nem előre gyártott elemekből, hanem helyben öntik a betont és igy épitik fel lassan a házat"

Én úgy tudom lyukacsos téglából épülnek beton alappal.

"még minimum 50 évig simán velünk lesznek"

Mi lesz 50 év után?

" kicsi a rezsi, kompakt komfortos egyszerű megfizethető"

Sokaknak elege van a zajból és a nyári hőségből,klíma nélkül az egyre durvább kánikulák miatt nem biztos hogy ki lehet bírni a katlanban, egyre többet kell járatni a klímát,az áram drágul, és a közös költség is.

2022. okt. 31. 20:34
 17/21 anonim válasza:
55%
Csak én vagyok úgy vele hogy pont ott nincs zaj? nyári hőséget se tudom nagyon megérteni mert nekem ezzel sincsen problémám sose volt melegem meg egyebként klíma is van ugyanannyit megy. Ez az egyetlen hely ahol még nem drágult az áram xd. Közös költség sem, fogalmam nincs ezeket honnan vetted de légyszi mondd már el mert nagyon érdekel.
2022. okt. 31. 22:22
 18/21 A kérdező kommentje:

Ismerőseim közül többen mondták hogy minden áthallatszik a szomszédos lakásokból.Ha nálad nincs ilyen,akkor szerencséd van.

Szintén ismerősöm mondta, hogy panelprogramos az épület, de nincs légkondijuk, és így nagyon durva volt a nyár,kénytelenek lesznek egyet beszereltetni,amihez a villamos hálózatot is fel kell újítani,ami nem olcsó.

Volt olyan panellakó, aki személyesen mondta nekem hogy a kánikulában(nem volt légkondi)a fürdőkádban aludt

"drágul a takarító, a karbantartó és a közös képviselő foglalkoztatása is, mert a társasházakat nem nyilvánították magánszeméllyé, vagyis nem maradhatnak katások a velük kapcsolatban álló szolgáltatók sem - írja a Világgazdaság. Ez csak az egyik tétel, ahol módosítani kell az idei évre tervezett kiadások összegét, a másik a ház központi fűtése, a lépcsőházak világítása, helyenként a fűtése és a liftek üzemeltetési költsége lehet.

Óriási a nyomás a közös képviselőkön, akik most a lakókkal együtt várják, hogy megkapják az első téli számlákat."

Forrás: [link]

"Nehéz helyzetbe kerülnek azok a társasházak, amelyek eddig a piacról vásárolták az áramot. A szerződéseik lejárta után akár 3-4-szer többet is fizethetnek érte. A legjobb helyzetben a kicsi, lift nélküli társasházak vannak. A nagyobb fogyasztókkal, lifttel rendelkező házak azonban az eddigi ár duplájába kerülhet az áram. A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének szakértője szerint a karbantartási és a közös képviselői díjak is jelentősen emelkedhetnek."

Forrás: [link]

"A kádár rendszerben épült házgyári lakások még minimum 50 évig simán velünk lesznek"

50 év múlva mi lesz majd velük?

2022. nov. 1. 00:15
 19/21 anonim ***** válasza:
50 év mulva kiderül... Vagy felújítják vagy elbontják. Szerintem nem fogjákelbontani mert akkor rengeteg új lakás kéne helyettük. Szerkezetileg ezek a házak 1-200 évig is állnak majd az épületgépészeti rész amit fel kell(ene)újitani kb 30 évente de ez eddig se nagyon valósúlt meg. Jobbak mint a romos dohos öreg házak igy is...😉
2022. nov. 1. 05:27
 20/21 A kérdező kommentje:

"Statikus,gépész stb. társadalom bízik abban hogy 20-25 évig állnak mindenképp ezek a panelok"

05:10-05:45

https://www.youtube.com/watch?v=ArAio4W9dA0

Hát nem olyan sok az a 20-25 év.

2023. febr. 9. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!