Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A panelház tetejére hogy...

A panelház tetejére hogy lehet kimenni?

Figyelt kérdés

Budapesten egy 11 emeletes panelprogramos házban lakok, nagyon kiszeretnék menni a ház tetejére, mert onnan látni szinte az egész várost, persze nem hülyéskedni, hanem komolyan veszem az egészet, tudom hogy óvatosan kell közlekedni a szigetelés miatt, és hogy nem szabad kimenni a ház szélére.

Odáig eljutottam hogy a 11. emelet után van egy piros rács, ami a tűzjelzővel van összekötve, amit a bejárati ajtó kulcsával kitudok nyitni, ki is nyitottam de utána van még egy ajtó, ami közvetlen a tetőre vezet, sajnos ezt nem tudtam kinyitni ugyanezzel a kulccsal. Esetleg egyedül a gondnok tud segíteni nekem? De az nagyon gáz ha elhajt és leszid én meg ki sem jutottam :c

2022. okt. 11. 19:09
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha meg kijutsz a gondnok tudta és jóváhagyása nélkül, abból még nagyobb gáz lesz...
2022. okt. 11. 19:14
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

A panel házak teteje nem azért van hogy onnét nézegessük a várost.

Oda tilos a lakóknak fel menni .A feljáró vészhelyzet esetére van .

2022. okt. 11. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Ne juss ki.

Keres magadnak más szórakozást.

A gondnok nem hülye, nem fog kivinni oda, ahol

semmi keresnivalód nincs.

Osztatlan, közös terület, fokozottan balesetveszélyes.

Ő se járkálhat fel kedvére, csak, ha szakemberek

előre, hivatalosan bejelentik, hogy milyen mznkálatokat, vizsgálatokat

végeznek.

Menj fel a legközelebbi kilátóhoz, vagy a János -hegyi kilátóhoz, a Gellért-hegyre, és nézelődj onnan.

Vagy kéredzkedj be a legfelső lakóhoz, hogy hagy nézzél ki az ablakán.

2022. okt. 11. 19:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszként a tetőre jártunk napozni és sörözni. Akkor a két lépcsőház közötti átjáró kitört ablakán jutottunk ki. Mert már akkor is általában lezárták a kijáratot. Több olyan betörés volt a környékünkön ahol a tetőről ereszkedtek le a 10. emeleti erkélyre.
2022. okt. 11. 19:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor ebből nem lesz tető, de nem baj, igazatok van, köszi a választ😊
2022. okt. 11. 19:45
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem is értem, hogy miért nem csinálják meg ezeket a tetőket a lakók saját maguknak. Nyugaton az ilyen tetők fantasztikus kis oázisok, növényekkel, napozási lehetőséggel, műfűvel, stb. Néhol versenyt űznek belőle, hogy melyik társasházé a szebb. Nálunk meg...
2022. okt. 11. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
6-os, nem tudom, miért pontoztak le, lehet hogy azért, mert nem a kérdésre válaszoltál, de abszolut igazad van! Akár tetőterasznak, akár tetőkertnek korláttal, igazán értékes lenne! Én is sajnálom, hogy ezt nem szokták.
2022. okt. 12. 07:35
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

"Akár tetőterasznak, akár tetőkertnek korláttal, igazán értékes lenne"

Sajnos NEM úgy tervezték, hogy több tucat tonna föld és növényzet legyen rajta. És persze sem az öntözése (ha szárazság van), sem a vízelvezetése (ha túl sok eső van) nincs megoldva az esetleges termőrétegnek. Csak a tiszta esővíz elvezetése van megoldva...

2022. okt. 12. 10:29
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
#8: Nem kell rá több tucat tonna föld. Nézd meg a képeket, hogy miként csinálják! Dézsában vannak a növények és műfű van. Azt öntözni sem kell és a víz is ugyanúgy el tud folyni, mintha üres lenne.
2022. okt. 12. 11:50
 10/10 Zowie ***** válasza:
6-os, azért nem csinálják meg mert ezek a tetők nem arra vannak kitalálva. Csak bizonyos részekre szabad lépni (kockakövek), a többi rész le van kátránypapírozva. Régen amikor még boldog-boldogtalannak volt kulcsa és feljárkált, folyamatosan áztak a legfelső lakások.
2022. okt. 25. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!