Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Más is járt így az idei...

Más is járt így az idei kéményellenőrzéssel?

Figyelt kérdés
Ma hozta a postás a levelet a katasztrófavédelemtől, hogy nem volt az idén a lakásomban ellenőrzés ezért eljárást indítottak ellenem, a férjem is kapott ma ilyet az ő lakására. Egyikünk sem kapott semmilyen értesítést, nem is tudtunk róla, hogy volt. Eddig a 20 év alatt sosem fordult elő ilyen, mert amint láttuk, hogy a lépcsőházban ki van írva, már fel is írtuk az időpontot a naptárunkba, és mindig vártuk őket. olyan volt már, hogy az első időpontról lecsúsztunk, de akkor a postaládában hagytak értesítőt a második időpontról, és akkor mindig sikerült beengedni őket. Idén azonban se kiírás, se értesítés nem volt, csak most ez a levél. Mivel a postás mondta, hogy most rengeteg ilyen levelet kézbesít ki, gyanítom, hogy nem is végezték el rendesen a munkákat.
2022. okt. 17. 13:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
21%

Magánlakásba nincs is joguk kéményt ellenőrizni.

Csak két kivétel van: ha vállalkozás van oda bejelentve, vagy ha gyűjtőkémény van és más lakás is abba csatlakozik.

2022. okt. 17. 13:55
 2/16 A kérdező kommentje:
Ez társasházi lakás.
2022. okt. 17. 13:58
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk pont a fordítottja volt.

Mindenki ki volt értesítve az utcában. Otthon ültünk egész nap és nem jöttek.

Azóta sincsen semmi hír felőlük.

2022. okt. 17. 14:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Akkor a napokban várhatjátok ti is a levelet. :( Mi ma kaptuk mindketten. A postás mondta, rengeteget visz ki.
2022. okt. 17. 14:09
 5/16 anonim ***** válasza:
58%
Csakhogy mi otthon voltunk.
2022. okt. 17. 14:12
 6/16 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de hogy bizonyítod be? Én sem tudom bizonyítani, hogy nem értesítettek semmilyen módon. Valószínűleg úgy ahogy nálatok sem, úgy nálunk sem jártak... És most próbálják ránkverni a balhét.
2022. okt. 17. 14:26
 7/16 anonim ***** válasza:

Van egy közös képviselőtök, aki megrendeli és jönnek. Nálunk így van.

Újabban nem dobáltak be értesítest ha nem voltak otthon, hanem kivolt írva az ellenörzés, mellette telefonszám, azt kellett hívni.

2022. okt. 17. 15:54
 8/16 A kérdező kommentje:
Nálunk nem volt kiírva. Eddig minden évben ki volt írva a liftajtóra, mindenki látta aki bement a lépcsőházba. Meg fogom kérdezni a közösképviselőt.
2022. okt. 17. 17:20
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
#1-es te nagyon el vagy tévedve, mert a katasztrófavédelem ugyanúgy ellenőrzi a kéményeket mint régen a kéményseprők, és kutya kötelességed beengedni őket. Nincs ilyen, hogy csak a vállakozások meg hasonlók. Én megkérdeztem év elején, hogy mi van ha valaki nem engedi be őket, mert akkor is ment a dünnyögés itt. Nos úgy megbüntetnek mint a huzat, nem is kevésre, ha jól emlékszem 50 ezret mondott. Nekem február körül mindig jönnek, nem én hívom őket, teljesen normálisak, és max 15 perc az egész.
2022. okt. 17. 19:42
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
9# nem egészen. Mivel családi házhoz te hívod ki és nem kötelező. Társasháznál mivel mast is veszélyeztetsz vele, ezert kell és kötelező.
2022. okt. 18. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!