Furcsa szag a lakásban, mi lehet az oka? Milyen szakember tudna segíteni az ok kiderítésében?
Figyelt kérdés
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogyan lehet kideríteni azt, hogy mitől van valamilyen megmagyarázhatatlan "furcsa" szag a lakásban? Szeretnék megszabadulni ettől a számomra borzalmasan nagy kellemetlenséget okozó dologtól, de addig nehezen megy, amíg nem tudom az okot, a forrást. Nemrég vettem ezt a lakást, egy csúsztatott zsalus panel legfelső 4. emelete. Mielőtt bármilyen felújítási munka elkezdődött pontosan emiatt csináltattam egy ózonos tisztítást, szagtalanítást, fertőtelítést. Azután ki lett festve, parkettázva, takarítva. És sajnos most is érzem. Ez nem penész, se nem doh szag, nem csatorna szag, nem öregség szag, semmi ilyen általánosan beazonosítható szag, de amint belépek a lakásba érzem. A lakás szinte teljesen tele van pakolva gipszkartonnal, mert az előző lakó minden vezetéket felújított, kicserélt és gipszkartonnal tüntette el, hogy ne látszódjon. Már arra is gondoltam, hogy esetleg emiatt nem tudnak a falak megfelelően szellőzni? Persze lehet, hogy butaság. Ami furcsa, hogy az ózonos szagtalanítás után is az ózonnak az illata is borzalmasan sokára ment ki a lakásból hetekig érezhető volt rengeteg szellőztetés mellett. Már végig szagoltam az összes falat, néha olyan mintha egy-egy falon is érezném ezt a szagot, de aztán meg nem, viszont a légtérben folyamatosan. Amikor minden ablak nyitva van órákig, akkor az intenzítása csökken, de amint becsukom, újra telítődik. Szóval tudna valaki nekem segíteni, hogy milyen szakemberhez fordulhatnék, aki meg tudná nekem mondani, hogy mi lehet ez a szag?#szag #használt lakás vásárlás #szakember segítsége a szag okának kiderítésében #ózonos szagtalanítás #szagok megszüntetése #szag okának kiderítése
2022. szept. 28. 20:45
11/23 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet azt kideríteni, ha a gipszkarton falak mögött van a baj? Egyáltalán azt, hogy penész van ott (de még egyszer mondom, nem penész szagot érzek, de persze attól még lehet)? Most lett az egész lakás frissen kifestve. Egyébként álmenyezet nincsen, és pont a fürdőszobában érzem legkevésbé - talán egyáltalán nem is - a szagot. Ha tényleg penészedik a lakás, és ezt az eladó eltitkolta előttem, akkor azért ez elég csúnya megkárosítás volt. Laktam ezelőtt is panelba, de soha ilyen szagot nem éreztem.
2022. szept. 28. 22:47
12/23 anonim válasza:
fogsz egy vésőt+kalapácsot, és benézel a karton mögé.
Ha mögötte minden ok, akkor könnyű visszajavítani.
13/23 anonim válasza:
Penész:
Nem eltitkolta, csak ő sem tudta, ahogy te sem látsz mögé.
Kérdés:
Vannak szellőzőnyílások hagyva a gipszkartonon?
Ilyesmik:
Ha vannak, akkor ott be lehet mögé szagolni, kamerát bedugni.
Ha nincsenek, akkor az gáz, de utólag is megoldható.
14/23 anonim válasza:
Lehet, hogy a konnektoroknál jön át a szomszéd lakás szaga! … mielőtt szétbombázod a lakást. Paneloknál ez gyakori.
15/23 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló, köszi a tippet. De azért azzal nem értek egyet, hogy ő sem tudta, mert ez egy olyan szag, amit nem lehet nem érezni. A másik, hogy az úriember "elvileg" építész, tehát vlsz nálam többet tud egy panelról, penészről, gipszkartonról stb. (ha tényleg ez a baj). A kombi cirkóval kapcsolatban már átcseszett, emiatt már ügyvéddel kellett beszéljek, aki tájékoztatott, hogy nekem van igazam, jogos a panaszom, mert mondania kellett volna, hogy mi a baj vele, ehelyett eltitkolta. Tehát a javítást neki kell fizetni, ezek után már nem csodálkozok, ha más egyéb dolgok is kiderülnének. És ezt a szagot nem csak én érzem, nekik is kellett.
2022. szept. 28. 23:09
16/23 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló: Sajnos nincsen szellőző a gipszkartonba.
14-es válaszoló: A konnektor nem ludas, már mindent körbe szagoltam, még a radiátorokat is.
2022. szept. 28. 23:14
17/23 anonim válasza:
#15: mikor megnézted a lakást, és a nálad jobban hozzáértő akit vittél magaddal megnézte a lakást... nem tűnt fel nektek a szag?
18/23 mindentudó99 válasza:
Te parkettaztál vagy lamináltoztál. Ha nem ott is lehet bármi. Bármi ami rohad alatta. Régi penészedő padlószőnxeg pl. Magyszüleimnél állandó bűz volt a szobàban. Öregek voltak màr betudtuk annak. De alárhogy volt kitakarítva nem múlt el. Csak haláluk utàn derült ki. A pvc alatt farost lemez volt az a vékony. Mi célból nem tudom. Az rohadt ott.
19/23 anonim válasza:
Ehhez szagembert kell hívnod.
20/23 anonim válasza:
Szerintem nem a gipszkarton mögött lesz a büdös, hanem a gipszkartonnak van szaga, bár gondolom végigszagoltad azt is. Egyszer maradt egy tábla gipszkartonunk, amit apukámnál egy száraz sufniszetűségben becsomagolva tároltunk. Hazahoztuk a lakásba kibontottuk, pár óra múlva vittük is vissza , mert olyan ló szaga volt mintha egy istállóban lettünk volna. / a szomszédjának van egy pónija :) / Iszonyúan beszívta a szagokat, gondolom ez egy szobában sincs másképp. Persze ez csak egy tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!