Furcsa szag a lakásban, mi lehet az oka? Milyen szakember tudna segíteni az ok kiderítésében?
" A lakás szinte teljesen tele van pakolva gipszkartonnal, mert az előző lakó minden vezetéket felújított, kicserélt és gipszkartonnal tüntette el, hogy ne látszódjon. Már arra is gondoltam, hogy esetleg emiatt nem tudnak a falak megfelelően szellőzni?"
Tökéletes diagnózis.
De, bizony, hogy az!
Méghozzá lehet, hogy jó penészes is mögötte.
A panel beton sem szellőzik, rajta a gipszkarton meg
plusz akadály.
Ott lesz a kutya elásva (reménykedj, hogy nehogy döglött egér legyen.)
Ha a gipszkarton mögött párásodik/nedvesedik a beton, az “lehelhet” ki büdöset. Szerintem a vizes betonnak undorító szaga van.
A frissen öntött, száradónak én konkrétan húgyszagát érzem, akárki, akármit mond.
Elsőre én is a gipszkartonra gyanakodnék.
Ha nem szigetelt a ház, akkor 100% hogy teli oenész van az összes külső falon a karton mögött. Ha szigetelt, akkor is lehet. Legfelső szinten ha álmenyezet is van, az is gyanús.
WC-ben fürdőben nem érzed erősebben? Ha igen, akkor a szellőző elszívója nem működik rendesen, és a szomszédoktól átjön a büdös, meg a 40-50 évnyi lerakódott olajpárás-légfrissítős-dezodoros panelszellőzőszag.
Meg van még esővíz lefolyó is, általában a beépített szekrény oldalfala migött, vagy külön "lekerítve" egy sarokban. Az is ázhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!