Kinél hány fok van a házban, ki mikor kezd fűteni?
Most reggelre már 18 fokra ment le az előszobában, ha tovább hűl az már nem lesz kellemes.
Spórolni akarok a tüzelővel (fa) de muszáj lesz begyújtani lassan.
Félig osztom én is #2 véleményét.
Nem fogok fázni, be van téve 24 fokra a termosztát, a kazán elő van készítve. Volt hogy már bekapcsolt magától is.
Viszont tudtommal ilyen napi 20 perces fűtések tudtommal nem járnak túl jó fogyasztással.
Mi ezért rendeltük meg a hőszivattyút pluszba, az pont ilyenkor remekel mikor még kint "meleg" van
11
Az igaz, hogy a rövid fűtések hatásfoka rosszabb, de mivel nagyon rövid ideig megy ilyenkor a cirkó, ezért kevésbe kerül a dolog, mert napi 1-2x 20 percről van szó.
Úgy értsd, hogy ha egy 12 l-t zabáló autóval elmész egyik faluból a szomszéd faluba, akkor is sokkal kevesebb benzinedbe kerül, mint ha egy 4 l-es fogyasztású autóval elmész Záhonyból Zalaegerszegre.
Nem tudom, hany fok van, de mar bekapcsoltak a futest, viszont mi egeszen idaig, miota lehult a levego, nyitott ablakoknal aludtunk, mert szerintem egyaltalan nem volt ideje a lakasnak lehulni a 30+ fokok utan. (Klimaztunk egesz nyaron, de reggeltol delig idesut a nap, teli ablakok, pillanatok alatt felmelegszik.)
Szoval reszemrol korai ez a futesszezon, most is egesz nap bukora vagy resbukora vannak nyitva az erkelyajtok, kulonben nagyon meleg lesz bent, pedig egy db kicsi radiator van az egesz konyha-nappali reszre, meg egy a haloszobaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!