Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinél hány fok van a házban,...

Kinél hány fok van a házban, ki mikor kezd fűteni?

Figyelt kérdés

Most reggelre már 18 fokra ment le az előszobában, ha tovább hűl az már nem lesz kellemes.

Spórolni akarok a tüzelővel (fa) de muszáj lesz begyújtani lassan.

2022. szept. 20. 08:22
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
82%

Itt a nappaliban most 18,8 fok van, a hálóban 20.

Örülnék, ha október közepéig nem kellene fűteni.

2022. szept. 20. 08:25
 2/22 anonim ***** válasza:
76%

És az téged mennyiben zavar a fázásban, hogy másoknál hány fok van?

Mindegy, azért válaszolok: 23 fok van, ennyit szeretünk. Apám mondjuk ennyiben is gyakran fázik, nem fiatal már, és rossz a vérkeringése.

Hogy mikortól van fűtés, abban nem én döntök, hanem a termosztát. Vagy 5 éve nem volt lekapcsolva, hanem amikor hideg van, fűt, amikor nincs hideg, akkor nem fűt.

Ilyenkor, ha kint még nincs nagyon hideg, és a falak tárolják a nappali hőt, még fillérekből fel lehet melegíteni a házat, ennyiért nem érdemes fázni. Ha mondjuk kint éjjel 0 fok lenne, nappal meg 10, akkor legalább 20x ennyibe kerülne ugyanez a hőmérséklet. Vagyis, ilyen átmeneti időben egy egész hónapért se fizetek sokkal többet, mint egy átlagos téli napon.

2022. szept. 20. 08:56
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Kint jelenleg 5 fok van, bent a házban 19. Tegnap és ma is befűtöttem. Fával fűtünk. Ovis gyerekem itthon van, beteg, úgyhogy muszáj egy kicsit fűteni.
2022. szept. 20. 09:10
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

Panelprogramos épületben lakunk (16 cm hőszigetelés). A távhő ,még nem fűt.

Pillanatnyilag a szobákban ilyen hőmérséklet van: dolgozó szoba: 23,7, nappali: szintén 23,7, háló: 22,6, konyha: 22,1, fürdőszoba 22,0 C° és bő 1 órája megy a mosógép 60 fokon. Kb. 7 óra után szellőztettük a lakást.

2022. szept. 20. 09:16
 5/22 anonim ***** válasza:
87%

Én már pár napja fűtök.

19-20 körül szoktam bekapcsolni.

Ezen a szinten próbálom tartani, hogy ne hűljön ki nagyon a ház.

Otthon tenni -venni és aludni egyébként is kb ez a hőmérséklet jó nekem.

Ha viszont leülök tanulni, filmezni akkor följebb kell vennem.

2022. szept. 20. 09:19
 6/22 anonim ***** válasza:
87%
Tegnap jutottam el oda, hogy bekapcsoljam a fűtést. Nem mérem a hőmérsékletet, hanem ha pulcsiban fázok, akkor fűtök.
2022. szept. 20. 09:19
 7/22 anonim ***** válasza:
85%
20 fok van a szobában, zokniban is le van fagyva a lábam, de fűteni még nem fogunk. Majd 1-1,5 hónap múlva szerintem (mondjuk 21,5 fölé sosem fűtünk)
2022. szept. 20. 09:28
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

21,7 fok van a házban, pedig amúgy ez újépítésű, van rajta bőven szigetelés meg 3 rétegű ablakok. Mondjuk a fürdőablak nyitva maradt véletlenül éjszakára, talán az sem segített rá a dologra.

Még nem fűtünk, de felvesszük 21 fokra a termosztátot, hogy, bekapcsoljon, ha annyira lehűl.

2022. szept. 20. 09:54
 9/22 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó!

Addog meg fogsz fagyni.

2022. szept. 20. 09:58
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
Hetediknek szántam.
2022. szept. 20. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!