Kinél hány fok van a házban, ki mikor kezd fűteni?
Most reggelre már 18 fokra ment le az előszobában, ha tovább hűl az már nem lesz kellemes.
Spórolni akarok a tüzelővel (fa) de muszáj lesz begyújtani lassan.
Itt a nappaliban most 18,8 fok van, a hálóban 20.
Örülnék, ha október közepéig nem kellene fűteni.
És az téged mennyiben zavar a fázásban, hogy másoknál hány fok van?
Mindegy, azért válaszolok: 23 fok van, ennyit szeretünk. Apám mondjuk ennyiben is gyakran fázik, nem fiatal már, és rossz a vérkeringése.
Hogy mikortól van fűtés, abban nem én döntök, hanem a termosztát. Vagy 5 éve nem volt lekapcsolva, hanem amikor hideg van, fűt, amikor nincs hideg, akkor nem fűt.
Ilyenkor, ha kint még nincs nagyon hideg, és a falak tárolják a nappali hőt, még fillérekből fel lehet melegíteni a házat, ennyiért nem érdemes fázni. Ha mondjuk kint éjjel 0 fok lenne, nappal meg 10, akkor legalább 20x ennyibe kerülne ugyanez a hőmérséklet. Vagyis, ilyen átmeneti időben egy egész hónapért se fizetek sokkal többet, mint egy átlagos téli napon.
Panelprogramos épületben lakunk (16 cm hőszigetelés). A távhő ,még nem fűt.
Pillanatnyilag a szobákban ilyen hőmérséklet van: dolgozó szoba: 23,7, nappali: szintén 23,7, háló: 22,6, konyha: 22,1, fürdőszoba 22,0 C° és bő 1 órája megy a mosógép 60 fokon. Kb. 7 óra után szellőztettük a lakást.
Én már pár napja fűtök.
19-20 körül szoktam bekapcsolni.
Ezen a szinten próbálom tartani, hogy ne hűljön ki nagyon a ház.
Otthon tenni -venni és aludni egyébként is kb ez a hőmérséklet jó nekem.
Ha viszont leülök tanulni, filmezni akkor följebb kell vennem.
21,7 fok van a házban, pedig amúgy ez újépítésű, van rajta bőven szigetelés meg 3 rétegű ablakok. Mondjuk a fürdőablak nyitva maradt véletlenül éjszakára, talán az sem segített rá a dologra.
Még nem fűtünk, de felvesszük 21 fokra a termosztátot, hogy, bekapcsoljon, ha annyira lehűl.
Utolsó!
Addog meg fogsz fagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!