Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Magas fenyofat milyen eszkozok...

Gublug kérdése:

Magas fenyofat milyen eszkozokkel erdemes kivenni?

Figyelt kérdés

Kisebb fakat vettem ki szivessegbol. Eleg volt csakany, balta. De van egy szegeny baratom aki nem engedheti meg h fizessen erte. En kivennem neki de hallottam h a fenyofa enyves igy a lancfureszt tonkre teszi. Kb. 15 meter magas (csak saccolok). Epitojellegu tanacsokat kerek.

En ki tudnam venni egy honap alatt ha mindennap dolgozok rajta kicsit normal furesszel. Mivel konnyithetem meg a munkam?

2022. szept. 19. 09:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszi.
2022. okt. 20. 19:22
 12/23 anonim ***** válasza:
Eltelt egy hónap, mi történt?
2022. okt. 20. 21:39
 13/23 A kérdező kommentje:
Én csak decemberben érek haza. Majd január végén kérdezd újra.
2022. okt. 22. 18:26
 14/23 anonim ***** válasza:
Rendben.
2022. okt. 22. 19:24
 15/23 A kérdező kommentje:

Új kérdésem van.

Van -e, létezik -e olyan kisebb kézi elektromos fűrész, amely még akkora sincs mint az elektromos láncfűrész? Mint mint egy patológián használt szike, csak komolyabb? Hogy ne legyen súlya, fél kézzel kapaszkodni tudjak.

A fa nagyon sűrűn ágazott, és arra gondoltam, hogy egy csíkban lentről felfelé leszedem a gallyakat ilyen kis fűréssz. Egy kézzel kapaszkodom, másikkal meg a kis fűrészt tartom. Nem biztos, hogy be akarok fektetni hevederbe meg stb. A fa törzsét meg kézi fűrésszel...

Szóval létezik a kézi elektromos fűrésznél kisebb kézi elektromos fűrész? Egy fáról van szó, minek vegyek nagy cuccokat,... aztán mit kezdek vele?

Mert végül is az idő nem sürget. December-januárban biztos munkanélküli leszek.

2022. okt. 24. 20:01
 16/23 anonim ***** válasza:

Beírod a gugli képkeresőbe, hogy "egykezes akkumulátoros láncfűrész".

Ilyenek a piacokon is vannak a rízbűrűeknél, 25-40 közt, akkuval együtt.

De ezek tényleg csak inkább gallyazásra vannak, mert nagyon kicsi a láncsebességük, ebből adódóan sokáig üzemelnek egy vastagabb ágnál, így hamarabb lemerülnek. A nagyobbak azért már használhatóak. Viszont egy munka miatt nem biztos, hogy megéri ilyent venni.

Akkor már inkább egy heveder. (Hátha tudsz kölcsönkérni, vagy esetleg bérelni, ha van szerszámbérlési lehetőség a környezetedben.)

De venni is lehet, és heveder nélkül nem valami nagy élvezet fenyőn mászkálni, bármi megeshet.

https://www.youtube.com/watch?v=8hAhRbL34Hk&t=13s

Hevederrel meg nyugodtan tudsz használni kétkezes elektromos fűrészt is. És egy heveder nem csak fontosabb, hanem olcsóbb is, mint egy akkus fűrész...

[link]

2022. okt. 25. 06:24
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2022. okt. 26. 21:08
 18/23 A kérdező kommentje:

Mi a véleményetek erről:

SKORPIÓFŰRÉSZ 400W KS880EC

Sok áruház árulja. Árban jó.

Nincs szükségem nagy teljesítményre mert a magam tempójában nyugisan tervezem kivágni a fát (december-január). A vastag részeket kézi fűrésszel csinálnám, ha ez nem vinné.

Van valakinek tapasztalata ezzel? Leginkább a gallyazásra használnám.

2022. nov. 19. 09:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Fűrészeltél már fát kézi fűrésszel?
2022. nov. 20. 11:23
 20/23 A kérdező kommentje:
Csak azzal.
2022. nov. 20. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!